Όπου γάμος και χαρά… ο Γιάνης Βαρουφάκης πρώτος. Αυτή τη φορά σε εκδήλωση της ΔΑΠ όπου ανέπτυξε τη θεωρία των παιγνίων…

Ads

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών μίλησε σε συνέδριο που οργάνωσε η φοιτητική παράταξη της ΝΔ στην ΑΣΟΕΕ με συντονιστή τον δημοσιογράφο του ΑΝΤ1, Κώστα Τσούρο το Σάββατο 5 Μαρτίου.

Ο Γιάνης Βαρουφάκης, που σύμφωνα με τα Παραπολιτικά δε σκέφτηκε στιγμή να μην πάει στην εκδήλωση, ενώπιον του κοινού του παρουσίασε τη σύγκρουση της διαπραγμάτευσης με παραδείγματα από τη θεωρία των παιγνίων. Έβαλε τον εαυτό του απέναντι στον Ντάισελμπλουμ – λέγοντας ότι πρόκειται για «τυχαίο παράδειγμα» – ο οποίος, όπως τόνισε, πρόδωσε την εμπιστοσύνη του.

image

image

Πάντως στη συνέχεια υποστήριξε ότι δεν χρησιμοποίησε τη θεωρία των παιγνίων στις διαπραγματεύσεις όπως τον κατηγορούσαν. «Όποιος χρησιμοποιεί τα παίγνια στην προσωπική και την επαγγελματική του ζωή είναι επικίνδυνος. Η συμβουλή μου είναι να ακονίζετε το μυαλό σας με αυτή τη θεωρία, αλλά να μην τη χρησιμοποιείτε» συμβούλεψε τους φοιτητές της ΔΑΠ.

Σύμφωνα με τα Παραπολιτικά, οι περισσότερες ειδήσεις «βγήκαν» από το περιθώριο της εκδήλωσης. Ο Γιάνης Βαρουφάκης φέρεται να υποστήριξε ότι τον «έφαγε το σύστημα» στο οποίο συμπεριέλαβε, εκτός από τους Ευρωπαίους, και τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. Ο πρώην υπουργός Οικονομικών επέρριψε ευθύνες και στα ΜΜΕ επειδή δεν ασχολήθηκαν με την πολιτική που προωθούσε αλλά με την εικόνα και την προσωπική του ζωή.

Πάντως ο Γιάνης Βαρουφάκης σε tweet που ανέβασε πριν από λίγο σημειώνει ότι δεν έκανε καμία αναφορά στον Αλέξη Τσίπρα.

image

Χαρακτήρισε μνημονιακούς και τον Αλέξη Τσίπρα και τους προκατόχους του. Τον Γιώργο Παπανδρέου για το γεγονός ότι έβαλε την Ελλάδα στα Μνημόνια, τον Αντώνη Σαμαρά επειδή ήταν ο πιο μνημονιακός από όλους και τον Αλέξη Τσίπρα γιατί ακολούθησε την ίδια πολιτική κι όχι κάποιο εναλλακτικό πλάνο.

image

Παραδέχτηκε, ωστόσο, ότι οποιαδήποτε απειλή μπορούσε να υπάρχει από την πλευρά της Ελλάδας δεν ήταν και τόσο ισχυρή, ώστε να ανησυχήσει τους Ευρωπαίους. «Εκείνος που μπορούσε πραγματικά να απειλήσει ήταν ο Παπανδρέου», είπε χαρακτηριστικά ο Γιάνης Βαρουφάκης. Σημείωσε ακόμη ότι ο Κωνσταντίνος Καραμανλής και ο Ανδρέας Παπανδρέου, ήταν πολιτικοί που διατήρησαν την εθνική κυριαρχία, κάτι που δεν ισχύει και δεν θα ισχύει πλέον για τον εκάστοτε Έλληνα πρωθυπουργό.

image

Τέλος τα Παραπολιτικά αναφέρουν ότι ο Γιάνης Βαρουφάκης συνομίλησε για αρκετή ώρα με φοιτητές ενώ έκατσε στο ίδιο τραπέζι με μεγαλοστελέχη της ΟΝΝΕΔ, όπως ο πρώην γραμματέας της ΔΑΠ, Σωτήρης Πολύζος, και ο αναπληρωτής του, Δημήτρης Τρούπος. Όταν του ζητήθηκε υπέγραψε βιβλία του ενώ σε μια από τις αφιερώσεις σε βιβλίο που αφορά την οικονομία έγραψε «συγγνώμη» δίπλα στην υπογραφή του.