Αυστηρή απάντηση στον Αυστριακό ομόλογο του που υποστήριξε ότι η Ελλάδα δεν συνεργάζεται επαρκώς με τους εταίρους της έδωσε ο Γιάνης Βαρουφάκης, χαρακτηρίζοντας τις δηλώσεις του Χανς Γεργκ Σέλινγκ,«ψέμα και μάλιστα προσβλητικό».

Ads

Ο Χανς Γεργκ Σέλινγκ κατηγόρησε την Ελλάδα για ελλιπή πρόθεση συνεργασίας, σημειώνοντας ότι «υπάρχουν ομόφωνες αποφάσεις των υπόλοιπων χωρών της Ευρωζώνης ως προς το ποια μέτρα και ποιες μεταρρυθμίσεις πρέπει να εφαρμόσει η Αθήνα, η οποία όμως αρνείται μέχρι τώρα να δεσμευτεί».

Ο Αυστριακός υπουργός Οικονομικών επέκρινε επιπλέον την ελληνική κυβέρνηση ότι άφησε να περάσει ανεκμετάλλευτος πολύς καιρός και ανέφερε ότι το ελληνικό οικονομικό επιτελείο στο Eurogroup του Φεβρουαρίου «έδωσε κάποιες προφορικές υποσχέσεις, έπειτα όμως δεν ήθελαν να τις δώσουν και γραπτά».

Σε αυστηρό τόνο, ο Γιάνης Βαρουφάκης δήλωσε πως «αυτό είναι ένα ψέμα και μάλιστα προσβλητικό» και πρόσθεσε ότι η Ελλάδα κατέθεσε στις υπόλοιπες χώρες της Ευρωζώνης όλα τα έγγραφα για μεταρρυθμίσεις και προτάσεις. Οι ισχυρισμοί από τη Βιέννη δεν ισχύουν, τόνισε ο υπουργός Οικονομικών.

Ads