Πιο πρόθυμος να εφαρμόσει τη Συμφωνία των Πρεσπών,  ακόμη κι από τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που την υπέγραψαν,  εμφανίζεται πια ο πρώην Μακεδονομάχος και νυν αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

Ads

Τι κι αν η ΝΔ προεκλογικά διαμύνυε ότι… θα σκίσει τη συμφωνία, ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του Κυριάκου Βελόπουλου δήλωσε πως: «Σήμερα, θα δώσουμε τη μάχη για την εφαρμογή της  Συμφωνίας των Πρεσπών. Να σταματήσουν να ονομάζονται Μακεδόνες, να σταματήσουν να λένε τα κρασιά τους μακεδονικά, να σταματήσουν να λένε το μουσείο τους μακεδονικό και να αποκτήσουν ταυτότητα Βόρειομακεδόνων».

Για να κρατήσει όμως και τα προσχήματα, είχε σημειώσει στον Κυριάκο Βελόπουλο που τον είχε κατηγορήσει για διγλωσσία της ΝΔ για το ΜΑκεδονικό, πως η κυβέρνηση δεν είναι υπέρμαχη μιας κακής συμφωνίας, παραδεχόμενος ωστόσο ότι πρέπει να προχωρήσει με ταχύτητα η αφαίρεση όλων των συμβόλων που προσβάλλουν την ιστορική κληρονομιά και την ταυτότητα της Μακεδονίας, που αυτή προβλέπει.

Υπενθυμίζεται πως ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης έχει στείλει επιστολή στον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης της Βόρειας Μακεδονίας, Μπουγιάρ Οσμάνι, δηλώνοντας την πλήρη στήριξή του στη Συμφωνία των Πρεσπών.

Ads