Ένα νέο… σενάριο στην προεδρολογία ανοίγει η ιταλική εφημερίδα Repubblica, αναφέροντας ότι στα ονόματα των υποψηφίων έχει ακουστεί και αυτό του Βαγγέλη Μαρινάκη.

Ads

Στο ρεπορτάζ που φέρει την υπογραφή του δημοσιογράφου Φεντερίκο Φουμπίνι, διατυπώνεται ο ισχυρισμός πως ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς «έχει αποτραβηχτεί για να σκεφτεί την υποψηφιότητα του πρόεδρο του Ολυμπιακού, Βαγγέλη Μαρινάκη για την θέση αυτή μόνο και μόνο επειδή είναι επικεφαλής της πιο δημοφιλούς ποδοσφαιρικής ομάδας της χώρας».

Η ιταλική εφημερίδα αναφέρεται στον κίνδυνο που διατρέχει η κυβέρνηση Σαμαρά να οδηγηθεί σε εκλογές στην περίπτωση που η παρούσα Βουλή δεν εκλέξει Πρόεδρο τονίζοντας πως λείπουν 29 ψήφοι για την απαιτούμενη πλειοψηφία των 180 βουλευτών και ότι έρχεται δεύτερη στις δημοσκοπήσεις. 

Τέλος, το δημοσίευμα κάνει αναφορά και στον Αλέξη Τσίπρα: «Ο ηγέτης του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, μπορεί δημοσίως να υπόσχεται να πει αντίο στην τρόικα και να απαλλάξει τη χώρα από τα χρέη της, αλλά στις κατ’ ιδίαν συζητήσεις του με άλλους ευρωπαίους ηγέτες, απειλεί να οδηγήσει την Ελλάδα εκτός Ευρωζώνης».

Ads