Καταδικαστική απόφαση σε βάρος του Αρτέμη Σώρρα και της συζύγου του, Βάιας, επικύρωσε ο Άρειος Πάγος.

Ads

Το ζεύγος Σώρρα είχε καταδικαστεί από το Τριμελές Εφετείο Πατρών για απόπειρα εκβίασης, συκοφαντική δυσφήμηση και ψευδή καταμήνυση από κοινού, του δικηγόρου και κουμπάρου του.

Ο Αρτέμης Σώρρας είχε καταδικαστεί σε φυλάκιση 28 μηνών με τριετή αναστολή και η σύζυγός του σε φυλάκιση 24 μηνών με τριετή αναστολή.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, τα αδικήματα τελέστηκαν στην Πάτρα σε βάρος του κουμπάρου και πρώην δικηγόρου του ζεύγους Σώρρα, τον οποίο εκβίαζε για να αποκομίσουν οι ίδιοι παράνομο περιουσιακό όφελος και συγκεκριμένα, το ποσό των 45.000 ευρώ από την πώληση ενός αυτοκινήτου.

Ads

Οι κατηγορούμενοι είχαν καταθέσει αναφορά στο Δικηγορικό Σύλλογο Πατρών σε βάρος του κουμπάρου τους, για άρνηση να παραδώσει χρήματα, τα οποία δήθεν είχε εισπράξει από υποθέσεις που είχε χειριστεί.

Ο Σώρρας ανέλαβε να πουλήσει μέσω εταιρείας συμφερόντων του, το αυτοκίνητο του δικηγόρου του και κουμπάρου του, μάρκας BMW. Το αυτοκίνητο πωλήθηκε μεν, αλλά σύμφωνα με την δικαστική απόφαση, τα χρήματα δεν δόθηκαν ποτέ στο δικηγόρο.