Αναίρεση για νομικούς λόγους που αφορούν κυρίως μη επαρκή αιτιολογία, άσκησε η εισαγγελία του Αρείου Πάγου κατά του βουλεύματος του Συμβουλίου Εφετών για τους στημένους αγώνες με κεντρικό πρωταγωνιστή τον Β. Μαρινάκη και άλλα 27 άτομα.

Ads

Σημειώνεται ότι πριν από λίγες ημέρες, με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών, ο πρόεδρος του Ολυμπιακού, Βαγγέλης Μαρινάκης, παραπέμφθηκε σε δίκη, με ψήφους 2 έναντι 1, με την κατηγορία της αλλοίωσης ποδοσφαιρικού αποτελέσματος (κακούργημα), σχετικά με τη μεγάλη υπόθεση των στημένων αγώνων στο ποδόσφαιρο.

Ο πρόεδρος του Ολυμπιακού, με το ίδιο βούλευμα, παραπέμπεται για την κατηγορία της σύστασης συμμορίας, που είναι πλημμέλημα, καθώς η αρχική κατηγορία σε βάρος του και σε βάρος άλλων για εγκληματική οργάνωση (κακούργημα), μετατράπηκε από το Συμβούλιο Εφετών σε πλημμέλημα.

Επίσης ο Βαγγέλης Μαρινάκης απαλλάσσεται από τις κατηγορίες που του είχαν αρχικά αποδοθεί για απάτη, εκβίαση (τετελεσμένη και σε απόπειρα), καθώς και για ηθική αυτουργία σε έκρηξη, σχετικά με την υπόθεση της έκρηξης σε φούρνο διαιτητή στην Καλαμάτα.

Ads

Παράλληλα, εκτός από τον Βαγγέλη Μαρινάκη, για την ίδια υπόθεση παραπέμπονται συνολικά 27 άτομα, παράγοντες του ποδοσφαίρου και άλλοι για διάφορα αδικήματα, που σχετίζονται με τα παράνομα στοιχήματα και τους στημένους αγώνες.

Να σημειωθεί ότι η απόφαση του Συμβουλίου Εφετών, σε ό,τι αφορά την ποινική μεταχείριση του προέδρου του Ολυμπιακού, ελήφθη κατά πλειοψηφία, με ένα μέλος της συνθέσεως, και συγκεκριμένα τον πρόεδρο του Συμβουλίου, Κώστα Σταμαδιάνο, να έχει μειοψηφήσει υπέρ της πλήρους απαλλαγής του από το σύνολο των αξιόποινων πράξεων.

Τέλος, με το βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών απαλλάσσονται πλήρως άλλα επτά άτομα, από αυτά τα οποία αρχικά είχαν παραπεμφθεί. Τον τελικό λόγο για το εάν θα κριθεί εκ νέου η υπόθεση θα έχει το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου.