«Το έκανα για την διαπαιδαγώγησή τους» φέρεται να ισχυρίστηκε στους αστυνομικούς ο 48χρονος δάσκαλος δημοτικού σχολείου στην Νοτιοανατολική Αττική ο οποίος συνελήφθη μετά από καταγγελίες γονιών ότι παρενοχλούσε σεξουαλικά 9χρονες μαθήτριές του με sms, αλλά και μέσω πλατφορμών.

Ads

Ο ίδιος είναι πατέρας δύο ανήλικων παιδιών.

Το Έθνος δημοσιεύει χαρακτηριστική στιχομυθία μέσω viber:

«Είσαι πολύ ωραίο κορίτσι

Τι είναι αυτά που λέτε κύριε… (το όνομα του δασκάλου);

Ads

Μη με λες κύριο, με σκοτώνεις…».

Οι αστυνομικοί έκαναν έφοδο στο σπίτι του δασκάλου και πήραν τις ηλεκτρονικές συσκευές του (κινητά, tablet) και αυτό που μένει να διαπιστωθεί στα εργαστήρια είναι αν ο συγκεκριμένος άνδρας είχε παρενοχλήσει κι άλλα κορίτσια.

Πηγές της αστυνομίας αναφέρουν ότι ο δάσκαλος είχε στοχοποιήσει τις τελευταίες δέκα ημέρες τα τρία παιδιά και τα βομβάρδιζε καθημερινά με μηνύματα μέσω εφαρμογών, θεωρώντας ότι δεν κινδύνευε να αποκαλυφθεί. Ωστόσο οι γονείς των παιδιών βρήκαν τα μηνύματα και πήγαν απευθείας στην αστυνομία.

Ο 48χρονος κατηγορείται για κατάχρηση ανηλίκων, καθώς είναι εκπαιδευτικος και τα θύματα του μαθήτριες του, και προσέγγιση μέσω διαδικτύου για την τέλεση γενετήσιων πράξεων κατ’ εξακολούθηση και κατά συρροή.

Σύμφωνα με όσα διέρρευσαν από την κατάθεσή του, ο δάσκαλος φέρεται να ισχυρίστηκε πως «το έκανα για την διαπαιδαγώγησή τους».
Πληροφορίες αναφέρουν πως ίσως ένα από τα δύο παιδιά του – αγόρι και κορίτσι – πηγαίνουν στο ίδιο σχολείο που διδάσκει ο ίδιος.

Το πρωί της Τρίτης ο συλληφθείς οδηγείται  στην Ευελπίδων για να απολογηθεί.