Ασταμάτητα τα μηνύματα… αγάπης από την Εκκλησία αυτές της ημέρες. Αφορμή το σύμφωνο συμβίωσης, η ισχύς του οποίου επεκτείνεται και στα ομόφυλα ζευγάρια.

Ads

Δίπλα στον μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιο που τις προηγούμενες ημέρες εξαπέλυσε ένα κήρυγμα μίσους κατά των ομοφυλόφιλων έρχεται να σταθεί ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος. 

Από τον Ιερό Ναό της Παναγίας Δεξιάς όπου λειτούργησε την Κυριακή, αναφέρθηκε στις αντιδράσεις που προκάλεσαν οι ομοφοβικές δηλώσεις του Μητροπολίτη Καλαβρύτων τις οποίες χαρακτήρισε «σκληρές» αλλά τις δικαιολόγησε λέγοντας: «Δεν είναι σκληρό το νομοθέτημα;».

Στη συνέχεια υποστήριξε ότι δεν μπορεί να μείνει ασχολίαστο από την Εκκλησία το σύμφωνο συμβίωσης και συμμερίστηκε την απόφαση της Ιεράς Συνόδου να εμμείνει στη θέση ότι εναλλακτικές μορφές οικογένειας συνιστούν εκτροπές του οικογενειακού θεσμού.

Ads

«Υπήρξε ποτέ τέτοιο φαινόμενο 2015 χρόνια να παντρεύεται ο άνδρας τον άνδρα και η γυναίκα την γυναίκα; Και να θέλουν να τους δώσουμε και δικαίωμα να έχουν ξένα παιδιά, για να τα μεγαλώσουν», ανέφερε. 

«Για να τα μεγαλώσουν πώς, να τους προσφέρουν τι, και να τους πουν τι;», συνέχισε και έκανε λόγο περί «τρελών φαινομένων». «Ούτε τα ζώα δεν έχουν τέτοιες διαθέσεις!», ανέφερε στο ομοφοβικό του παραλήρημα.

Στη συνέχεια, ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος παρατήρησε πως δεν είναι έντονη η αντίδραση της αντιπολίτευσης στο θέμα. «Αλλά εμείς το θέμα αυτό δεν το βλέπουμε με καμιά πλευρά πολιτική ή κομματική. Αποκλειστικά και μόνο χριστιανική» κατέληξε.

Σήμερα για το σύμφωνο συμβίωσης τοποθετήθηκε και ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, διερωτώμενος «εάν ένα τέτοιο θέμα, που είναι προσωπική επιλογή κάποιων ανθρώπων, θα πρέπει να μπει στο οικογενειακό δίκαιο και να γίνει νόμος του κράτους».