Μετά τις πολλαπλές αντιδράσεις που ξεσήκωσε το «Συνέδριο Γονιμότητας και Αναπαραγωγικής Αυτονομίας», το οποίο σχεδιάζεται να λάβει χώρα στα Ιωάννινα στις αρχές Ιουλίου, καταγράφηκε άλλη μια αποχώρηση, αυτή του σταθμού ANT1.

Ads

H Πρόεδρος της Δημοκρατίας έχει ήδη αποσύρει την αιγίδα της και ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Θεόδωρος Λιβάνιος ανακοίνωσε ότι η ΕΡΤ και το ΑΠΕ-ΜΠΕ αποσύρονται από χορηγοί επικοινωνίας, ήρθε και η σειρά του ΑΝΤ1 να ανακοινώσει ότι αποσύρεται από χορηγός επικοινωνίας αλλά και ότι κανένα μέλος του σταθμού δεν θα πάρει μέρος στο συνέδριο.

Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωσή του αναφέρει:

«Ο ΑΝΤ1 είχε αποδεχθεί να είναι Χορηγός Επικοινωνίας στο «1ο Πανελλήνιο Συνέδριο Γονιμότητας και Αναπαραγωγικής Αυτονομίας: Όρια και Επιλογές», που πρόκειται να πραγματοποιηθεί στα Ιωάννινα στις 2-4 Ιουλίου 2021, μετά από σχετική πρόταση των διοργανωτών.

Ads

Μετά την προβολή, όμως, του επαίσχυντου διαφημιστικού σποτ, ασφαλώς και ο ΑΝΤ1 δεν επιθυμεί πλέον να είναι Χορηγός Επικοινωνίας του εν λόγω Συνεδρίου, καθώς και οποιασδήποτε άλλης διοργάνωσης που προσβάλλει τη γυναικεία υπόσταση. Επίσης, γι’ αυτόν τον λόγο, κανένα μέλος του ΑΝΤ1 δεν πρόκειται να συμμετέχει στο Συνέδριο».