Μηνυτήρια αναφορά υπέβαλε, κατά δήλωσή του, ο Ανδρέας Βγενόπουλος, ζητώντας έρευνα για ποινικά αδικήματα όπως η απόπειρα εκβίασης και η παράβαση καθήκοντος στα οποία, όπως τόνισε, «φαίνεται ότι εμπλέκεται και η πρόεδρος του Αρείου Πάγου, Βασιλική Θάνου». 

Ads

«Σήμερα υπέβαλα μηνυτήρια αναφορά στην Εισαγγελία Αθηνών για την πιθανολογούμενη τέλεση σοβαρότατων αξιόποινων πράξεων» είπε σε συνέντευξη Τύπου. 

«Αφορούν σε δωροληψία υπαλλήλου δικαστικού λειτουργού, εμπορίας επιρροής, απόπειρας εκβίασης, παράβασης καθήκοντος και διάφορα άλλα. Στις πράξεις φαίνεται ότι εμπλέκονται η Βασιλική Θάνου, μια επιχειρηματίας φίλη της και ενδεχομένως άλλα συγγενικά πρόσωπα της προέδρου του Αρείου Πάγου» πρόσθεσε. 

Ο Ανδρέας Βγενόπουλος δεν έδωσε πάντως τη μηνυτήρια αναφορά στη δημοσιότητα. Υποστήριξε πάντως ότι οι παράνομες πράξεις των υπόπτων σχετίζονται με τις δικαστικές διαδικασίες που αφορούν στην έκδοση στην Κύπρο δυο εκ των συνεργατών του Ανδρέα Βγενοπούλου, και πρώην στελεχών της Λαϊκής Τράπεζας, των Ευθύμιου Μπουλούτα και Μάρκου Φόρου, όσο και με την πειθαρχική έρευνα σε βάρος της εισαγγελέως Εφετών Γεωργίας Τσατάνη. 

Ads

Η Γεωργία Τσατάνη έγινε ευρέως γνωστή από την καταγγελία της σε βάρος του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης, για παρεμβάσεις στο έργο της στην υπόθεση Βγενόπουλου. Σημειώνεται ότι η εισαγγελέας Εφετών είχε θέσει την υπόθεση στο αρχείο. 

«Μου ζητήθηκε να ακολουθήσω την τακτική των χαρτονομισμάτων σε βιβλίο», είπε ο Ανδρέας Βγενοπουλος. «Για την ακρίβεια μου ζητήθηκε … Βιβλιοθήκη, μεγάλος αριθμός “βιβλίων” δηλαδή». Πρόσθεσε: «έχουμε μπει σε αχαρτογράφητες περιοχές, αυτά συνήθως συμβαίνουν σε τριτοκοσμικές χώρες» και άφησε να εννοηθεί ότι η Βασιλική Θάνου θα πρέπει να απέχει από τα καθήκοντά της, στην παρούσα φάση, και να δράσει αναλόγως ο υπουργός Δικαιοσύνης.

Στη συνέχεια απευθυνόμενος δημοσίως στον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, ο Ανδρέας Βγενόπουλος τον παρότρυνε να συνεχίσει τη μάχη κατά της διαφθοράς και της διαπλοκής, χωρίς ωστόσο να στηρίξει τους αξιωματούχους εκείνους που βρίσκονται ήδη υπό διερεύνηση, για την τέλεση σοβαρών αξιόποινων πράξεων, κατά τρόπον ώστε να μην ακυρώνονται οι προθέσεις του.

«Σας ερωτώ κ. Πρωθυπουργέ, είτε σίγουρος ότι ο κ. Παπαγγελόπουλος είναι το νέο και άφθαρτο που μπορεί να πολεμήσει τη διαφθορά και τη διαπλοκή;» είπε και πρόσθεσε: «Δεν σας αντιπολιτεύομαι. Αυτοί οι οποίοι – ερευνητέοι – δημιουργούν τα προβλήματα σε μας, είναι μικρή ομάδα και ετερόκλητη, δεν έχουν σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ».