Ο Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιος επικρίνει την επίσκεψη και την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στην Κούβα μέσω ανοικτής επιστολής.

Ads

Με τίτλο «Λάθος, κύριε Πρωθυπουργέ!», ο γνωστός για τις ακροδεξιές απόψεις του, Αμβρόσιος, παραθέτει στην επιστολή που «θα μπορούσε να είναι ολόκληρο βιβλίο», όπως γράφει, «το έγκλημα» Τσίπρα «κατά της εθνικής μας ιστορίας!».

Επικαλείται το «Μακελειό» του Χίου για να…. κατατροπώσει τον Πρωθυπουργό, αλλά και… τα Καλάβρυτα, τη Μονή Αγίας Λαύρας, τον Παλαιών Πατρών Γερμανό μέχρι και τον Παπαφλέσσα.

Ο Αμβρόσιος  χαρακτηρίζει «εθνικό έγκλημα» τη σύγκριση της «επανάστασης του 1821 με την κουβανική επανάσταση του 1959» που έκανε ο Έλληνας πρωθυπουργός στην ομιλία του στην Κούβα.

Ads

Πέραν του Αλέξη Τσίπρα, στο στόχαστρο του βάζει και τον «Κομαντάντε Φιντέλ Κάστρο», γράφοντας ότι «συν τοις άλλοις έγινε γνωστός για την ανηθικότητά του, αφού ερωτικά ‘αγκάλιασε’ κάποιες εκατοντάδες γυναίκες».

Δεν παραλείπει τέλος, να κάνει την αυτοκριτική  του για τη «λανθασμένη προσφώνηση μου» κατά την ορκωμοσία του Αλέξη Τσίπρα… «γεια σου λεβέντη πρωθυπουργέ κ. Τσίπρα».