Με ξενάγηση στο Μουσείο του Ολοκαυτώματος Yad Vashem και κατάθεση στεφάνου στη μνήμη των θυμάτων της ναζιστικής θηριωδίας, ξεκίνησε την επίσκεψή του στο Ισραήλ ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας.

Ads

«Βρισκόμαστε σε έναν τόπο με ιδιαίτερο ιστορικό συμβολισμό. Στην πρώτη μου επίσκεψη ως Πρωθυπουργός στην Ιερουσαλήμ ζήτησα να επισκεφθώ το Μουσείο του Ολοκαυτώματος που είναι ορόσημο στη σύγχρονη ιστορία. Και νομίζω ότι αποτελεί ιδιαίτερα σημαντικό καθήκον όλων μας αυτό το ορόσημο του Ολοκαυτώματος, αυτή τη μαύρη κηλίδα της σύγχρονης ιστορίας της ανθρωπότητας να μη την ξεχνάμε, για να μην επιτρέψουμε σε κανέναν πουθενά να την επαναλάβει» δήλωσε κατά την έξοδό του από το Μουσείο, ο πρωθυπουργός. 

image

image

Ads

«Είναι καθήκον μας να αντισταθούμε στην ιδεολογία του μίσους, της ξενοφοβίας και του ρατσισμού. Και αυτό το νόημα έχει η σημερινή επίσκεψή μου εδώ, σε μια πόλη ιστορική που μπορεί να μετατραπεί, εάν όλοι βοηθήσουμε, από πόλη βίας και εχθροπραξιών σε μια πόλη ειρηνικής συνύπαρξης διαφορετικών πολιτισμών και διαφορετικών θρησκειών» δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας.