Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας δεν παρέστη στη δεξίωση στο προεδρικό προς τιμήν του Αιγύπτιου προέδρου Αλ Σίσι γιατί έκρινε ότι δεν συνάδει με το πνεύμα των ημερών, λόγω έξαρσης της πανδημίας, μια τέτοια εκδήλωση.

Ads

Είχε τηλεφωνική επικοινωνία με την Κ. Σακελλαροπούλου τη Δευτέρα, στην οποία είπε τη γνώμη του και από τη στιγμή που δεν εισακούστηκε αποφάσισε να μην πάει.

Αποψή του είναι ότι σε συνθήκες αυστηρών περιορισμών και απαγορεύσεων στο όνομα της δημόσιας υγείας, είναι λάθος μήνυμα προς τους πολίτες να γίνονται συναθροίσεις τέτοιου τύπου που σηματοδοτούν ότι το πολιτικό σύστημα εξαιρείται από τους γενικής ισχύος κανόνες. Σύμφωνα με πληροφορίες, η Κ. Σακελλαροπούλου προσπάθησε να τον πείσει επικαλούμενη τα αρνητικά τεστ που θα είχαν όλοι οι μετέχοντες, αλλά ο Αλ. Τσίπρας επέμεινε ότι υπάρχει θέμα συμβολισμού και είναι ουσιώδες.

Συνεργάτες του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ βεβαιώνουν πως αυτό δεν σημαίνει τίποτα για την ποιότητα της σχέσης του με την ΠτΔ αλλά εκ των πραγμάτων προκύπτει ότι δεν είναι πια πολύ κοντά. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επιδοκίμασε την επιλογή της από τον Κυρ. Μητσοτάκη, αφού άλλωστε η κυβέρνησή του την είχε υποστηρίξει για την ηγεσία του ΣτΕ. Από τότε μέχρι τώρα η απόσταση μεταξύ τους έχει μεγαλώσει.

Ads

Στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ είχαν ενοχληθεί από την παρουσία και τις δηλώσεις της σε εκδήλωση για τα θύματα της Marfin που είχε διοργανώσει με εμφανώς κομματική στόχευση ο Κυρ. Μητσοτάκης, ενώ δεν πέρασε απαρατήρητη η εμφατική επίκληση της ατομικής ευθύνης εκ μέρους της έξω από την εκκλησία του Αγίου Δημητρίου στην Θεσσαλονίκη, όπου υπήρχε συνωστισμός πιστών και κυκλοφορούσαν ιερείς χωρίς μάσκες.