Εξιχνιάστηκε η δολοφονία σε βάρος ενός 71χρονου κτηνοτρόφου στην θέση Πράρι Πατήματος στο Κορωπί και προκύπτει πως δράστης ήταν ο Αφγανός που πρόσφατα συνέλαβε η Αντιτρομοκρατική με τους 78 πυροκροτητές στην κατοχή του.

Ads

Σύμφωνα με την αστυνομία, το DNA του Αφγανού που συνέλαβε η Αντιτρομοκρατική στον λόφο του Λυκαβηττού στις 27 Ιανουαρίου, βρέθηκε σε διάφορα σημεία στο κυνηγετικό όπλο του δολοφονημένου κτηνοτρόφου στο Κορωπί. Εκείνος από την πλευρά του αρνείται την κατηγορία. 

Το όπλο ανήκε στον κτηνοτρόφο και ο δράστης της δολοφονίας κατάφερε να του το αποσπάσει. Ο 71χρονος το είχε μαζί του γιατί τον είχαν κλέψει πολλές φορές το τελευταίο διάστημα. 

Ο Αφγανός που ισχυρίζεται πως είναι 19 ετών για να τύχει ευνοϊκότερης μεταχείρισης είναι ήδη προφυλακισμένος στις φυλακές του Αυλώνα, ενώ οι Αρχές εκτιμούν πως είναι άνω των 30 ετών και δεν αποκλείεται να ζητηθεί επιστημονική πραγματογνωμοσύνη και ακτινογραφία παλάμης για να διαπιστωθεί η πραγματική του ηλικία. 

Ads

Η αστυνομία εκτιμά ότι ο Αφγανός έκανε αρκετές φορές επιδρομές στην ευρύτερη περιοχή του Κορωπίου και ίσως έκλεβε τους πυροκροτητές από λατομεία της περιοχής με σκοπό να τους μεταπωλήσει.

Εξάλλου η ΕΛΑΣ εκτιμά ότι ο άντρας δεν είχε σκοπό τρομοκρατικές πράξεις και λόγω του τρόπου με τον οποίο συνελήφθη. Ο ιδιοκτήτης ενός εστιατορίου στον λόφο του Λυκαβηττού κάλεσε την Αστυνομία, γιατί εκείνος είχε γευματίσει στο εστιατόριο του και αρνούνταν να πληρώσει τον λογαριασμό. Οι αρχές έσπευσαν και εντόπισαν πάνω του τους πυροκροτητές. 

Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ 

«Εξιχνιάσθηκε, από το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, η ανθρωποκτονία 71χρονου ημεδαπού, ο οποίος βρέθηκε νεκρός στις 15-12-2017 σε ποιμνιοστάσιο στην περιοχή του Κορωπίου.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, το θύμα ασχολούνταν με την εκτροφή ζώων και στο πλαίσιο αυτό είχε μισθώσει τον συγκεκριμένο χώρο στον οποίο είχε μεταβεί στις 14-12-2017 με σκοπό να διανυκτερεύσει. Μεσημβρινές ώρες της επόμενης ημέρας (15-12-2017) βρέθηκε νεκρός, φέροντας τραύμα στο κεφάλι από κυνηγετικό όπλο.

Από την συνδυαστική έρευνα του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας και τα εργαστηριακά ευρήματα της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών, εξακριβώθηκε ότι δράστης της ανθρωποκτονίας είναι ένας 20χρονος υπήκοος Αφγανιστάν, ήδη έγκλειστος σε κατάστημα κράτησης για παραβάσεις σχετικές με τις εκρηκτικές ύλες.

Η σχηματισθείσα δικογραφία υποβλήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος άσκησε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία με πρόθεση και η υπόθεση παραπέμφθηκε για κύρια ανάκριση».