Πριν ακόμη συμπληρωθεί ένα 24ωρο από τον πρώτο γύρο των εκλογών στη ΝΔ για την προεδρία του κόμματος, ο Άδωνις Γεωργιάδης, που τερμάτισε τελευταίος με ποσοστό περίπου 11%, ανακοίνωσε πως θα στηρίξει τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο δεύτερο γύρο.

Ads

Η στήριξη του Άδωνι Γεωργιάδη στον Κυριάκο Μητσοτάκη διαμορφώνει νέα δεδομένα στο εσωτερικό της ΝΔ και καθιστά δυνατή μια ανατροπή στην κούρσα για την προεδρία του κόμματος. Σημειώνεται πως ο τρίτος υποψήφιος Απόστολος Τζιτζικώστας δεν έχει ανοίξει ακόμη τα χαρτιά του.

Υπενθυμίζεται πως σύμφωνα με τα τελευταία αποτελέσματα των εσωκομματικών εκλογών, ο Ευάγγελος Μεϊμεράκης λαμβάνει ποσοστό 39,51% , ο Κυριάκος Μητσοτάκης 28,27% , ο Απόστολος Τζιτζικώστας 21,15% και ο Άδωνις Γεωργιάδης 11,07%. 

Το ποιος θα είναι τελικά ο πρόεδρος της ΝΔ δεν κρίνεται μόνο από τους δύο πρώτους, αλλά πολύ περισσότερο από τους χαμένους του πρώτου γύρου – Απόστολο Τζιτζικώστα και Άδωνι Γεωργιάδη – που αναλαμβάνουν ρόλο ρυθμιστή, κάνοντας την επόμενη ψηφοφορία αμφίρροπη.

Ads

Κλειδί για το αποτέλεσμα του δεύτερου γύρου όμως θα είναι και η στάση δύο προέδρων από τα παλιά, του Κώστα Καραμανλή και του Αντώνη Σαμαρά, οι επιδιώξεις των οποίων για το μέλλον της παράταξης αλλά και το ευρύτερο πολιτικό σκηνικό, να καθορίζουν καταλυτικά το ποιος θα είναι ο επόμενος πρόεδρος του κόμματος.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης δήλωσε πως «οι πολίτες δεν καθοδηγούνται, αλλά ο ίδιος θα στηρίξει στην κάλπη τον Κυριάκο Μητσοτάκη γιατί θεωρεί πως έχει έρθει η ώρα για την ανανέωση της ΝΔ».

Ο Άδωνις Γεωργιάδης συνεχάρη τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη για τη νίκη του στον πρώτο γύρο των εσωκομματικών εκλογών, ενώ σε ό,τι αφορά στη δική του επίδοση, είπε πως ο ίδιος και το επιτελείο κατάφεραν «μέσα σε λίγες εβδομάδες ξεκινώντας από το μηδέν, χωρίς μηχανισμούς, χωρίς βουλευτές, μόνο με τη δυναμη των ιδεών να καταγράψουν ένα υπολογίσιμο ποσοστών, διψήφιο».

Μητσοτάκης: Με τον Γεωργιάδη μοιραζόμαστε το ίδιο πάθος

«Προερχόμαστε από διαφορετικές ιδεολογικές αφετηρίες αλλά μοιραζόμαστε το ίδιο πάθος για να ξανακάνουμε τη Νέα Δημοκρατία μεγάλη», σημείωσε ο υποψήφιος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, σχολιάζοντας τη στήριξη της υποψηφιότητάς του από τον Άδωνι Γεωργιάδη, ενώ τονίζει ότι «το δίλημμα παραμένει: Συρρίκνωση και Στασιμότητα ή Διεύρυνση και Ανανέωση;».

«Στον πρώτο γύρο το μήνυμα ήταν ξεκάθαρο από το 60% και πλέον των παλαιών και νέων μελών μας. Έχουμε καθήκον να κάνουμε πράξη την εντολή τους» ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και εξέφρασε την πεποίθηση ότι στις 10 Ιανουαρίου, «το ρεύμα της δημιουργικής ανανέωσης θα ενισχυθεί και θα είναι νικηφόρο».