Υπερασπιστής των εργατών στα φραουλοχώραφα της Μανωλάδας προέκυψε ξαφνικά ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης. Πρόκειται για τον ίδιο άνθρωπο που το 2014 ισχυριζόταν πως η ευθύνη για την δολοφονική επίθεση που δέχτηκαν οι μετανάστες εργάτες γης ήταν αποκλειστικά δικήτ ους.

Ads

Όπως υποστήριζε τότε οι επιστάτες δέχτηκαν επίθεση και βρέθηκαν στην άμυνα.

Στο ερώτημα «γιατί τότε καταδικάστηκαν οι επιστάτες;», με παραστατικότητα, απαντούσε πως πυροβόλησαν στον άερα και τα σκάγια όπως κατέβαιναν χτύπησαν μερικούς μετανάστες.

Στο πάνελ της εκπομπής δεν κρατήθηκαν και έβαλαν τα γέλια, αλλά ο ίδιος επέμεινε με μηνύματά του στο Twitter…

image

Ads

Σήμερα όμως ο Άδωνις Γεωργιάδης, σχολιάζοντας την υπόθεση με την ανάκληση της προσφυγής της Ελλάδας κατά της καταδίκης της για τη Μανωλάδα, ανάρτησε στο Twitter ένα κείμενο από το «γαλάζιο» Liberal που ασκεί κριτική στην κυβέρνηση γιατί απόπειρα «συγκάλυψης». Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ έσπευσε μάλιστα να σημειώσει δίπλα στο σχετικό λινκ και τον τίτλο: «Η Κόλαση της Μανωλάδας δεν υπήρξε ποτέ!», έγραψε

image

Σημειώνεται πως στην εκπνοή της τρίμηνης προθεσμίας που είχε στη διάθεσή του, το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους είχε ζητήσει την επανεξέταση της απόφασης του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου που δικαίωνε την προσφυγή 42 μεταναστών εργατών γης στη Μανωλάδα και καταδίκαζε την Ελλάδα.

Η γενική γραμματέας Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του υπουργείου Δικαιοσύνης Μαρία Γιαννακάκη τόνισε πως το αίτημα για επανεξέταση έγινε «χωρίς καμία έγκριση και ενημέρωση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Δικαιοσύνης» και ο υπουργός Σταύρος Κοντονής ανακοίνωσε την ανάκληση της αίτησης,

Στη δήλωσή της η Μαρία Γιαννακάκη σημειώνει:  «Ενώ η τελική υπογράφουσα είναι η γενική γραμματέας ανθρωπίνων δικαιωμάτων, το νομικό συμβούλιο του κράτους ζήτησε οδηγίες για το χειρισμό της υπόθεσης από τα δικαστήρια και όχι από την πολιτική ηγεσία. Προκαλεί τουλάχιστον εντύπωση ο χειρισμός από τη στιγμή που ήταν εκφρασμένη η βούληση της πολιτικής ηγεσίας σε σχέση με την υπόθεση της Μανωλάδας. Τα δικαστήρια δεν είναι αρμόδια να δίνουν οδηγίες για το χειρισμό της υπόθεσης στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου. Αυτή η αρμοδιότητα ανήκει στην πολιτική ηγεσία. Έχω ζητήσει από το νομικό συμβούλιο του Κράτους όλη την αλληλογραφία για την υπόθεση αυτή για να διερευνηθούν και να διαπιστωθούν ευθύνες».