Σε μια κίνηση, με μεγάλο παρασκηνιακό ενδιαφέρον, προχώρησε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης, καθώς μετά από αίτημά του συναντήθηκε με τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή.

Ads

Η συνάντηση έγινε στο γραφείο του πρώην πρωθυπουργού στην Παναγή Κυριακού. Από την πλευρά του αντιπροέδρου της ΝΔ διαρρέουν ότι έγινε σε «εξαιρετικό κλίμα» και ότι υπήρξε ταύτιση απόψεων. Εξάλλου όπως ισχυρίζονται ο Άδωνις Γεωργιάδης βλέπει τακτικά τον Κώστα Καραμανλή. Πάντως από την πλευρά Καραμανλή δεν δίδεται κάποια πληροφορία, πέραν του ότι επιβεβαιώνουν τη συνάντηση. 

Το γεγονός πως η συνάντηση πραγματοποιήθηκε ύστερα από αίτημα του Γεωργιάδη, αλλά και πως κράτησε, σύμφωνα με πληροφορίες, περίπου 45 λεπτά, δείχνει πως πρόκειται για μια άκρως πολιτική κίνηση, προφανώς σε μια προσπάθεια από τον Άδωνι Γεωργιάδη να αντιστρέψει το εις βάρος του κλίμα στη ΝΔ και να ρίξει γέφυρες με την καραμανλική πτέρυγα.

Υπενθυμίζεται πως το καραμανλικό στρατόπεδο είναι ιδιαίτερα ενοχλημένο από την στάση και τις απόψεις του αντιπροέδρου σε πλήθος θεμάτων και είναι πολλές φορές που αυτή η ενόχληση έχει εκφραστεί και δημόσια. Σε τέτοιο βαθμό μάλιστα που οδήγησε και σε δύο διαγραφές, της Κατερίνας Παπακώστα και του Ευάγγελου Αντώναρου.

Ads

Όμως η εμπλοκή του Άδωνι Γεωργιάδη στο σκάνδαλο Novartis αλλά και οι τελευταίες δηλώσεις του πως «ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν συζητά καν το ενδεχόμενο της αποχώρισής του και πως τον στηρίζει εμπράκτως και σταθερά» προκάλεσαν έντονη ενόχληση και στο περιβάλλον του προέδρου της ΝΔ, καθώς όπως διαμήνυσαν άνθρωποι κοντά στον Κυριάκο Μητσοτάκη «δεν μπορεί να του αποδίδει αποφάσεις και αισθήματα που δεν έχει διατυπώσει ο ίδιος δημοσίως». Μάλιστα δεν απέκλειαν ακόμη και την καρατόμησή του ανά πάσα στιγμή, καθώς «ο Κυριάκος δεν μπορεί να τον κουβαλήσει άλλο». Άλλωστε ο ίδιος φροντίζει να γίνεται όλο και πιο βαρύς…

Έκτοτε ο Άδωνις Γεωργιάδη έχει περιορίσει αρκετά τις εμφανίσεις του, έχει ρίξει τους τόνους και σήμερα έσπευσε να συναντηθεί και με τον Κώστα Καραμανλή. Μια κίνηση που έχει επαναλάβει και στο παρελθόν όταν έχει βρεθεί σε δύσκολη θέση. Ενδιαφέρον έχει επίσης πως από την πλευρά Καραμανλή δεν υπήρξε καμιά διαρροή για τη συνάντηση εκτός από την επιβεβαίωση του ίδιου του γεγονότος. Εν τέλει το ερώτημα που τίθεται όμως από πολλούς δεν είναι αν ο Γεωργιάδης θα μπορέσει να βελτιώσει την εικόνα του στο εσωτερικό του κόμματος , αλλά αν πραγματικά μπορεί να αλλάξει στάση;