Από τη δήλωση ότι θα σηκώσει τα χρήματά του από την τράπεζα αν βγει κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ που προκάλεσε αντιδράσεις ακόμη και στο εσωτερικό του κόμματός του αποφάσισε να απαγκιστρωθεί ο Άδωνις Γεωργιάδης. Για το σκοπό αυτό αποφάσισε να αποδείξει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα κάνει δημοψήφισμα για το ευρώ. Και για να πετύχει το σκοπό του αποφάσισε να χρησιμοποιήσει ακόμη και την τέχνη της υποκλοπής για να αποσπάσει την «ομολογία» του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκου Βούτση.

Ads

 
Η αρχή έγινε στην αίθουσα της Βουλής όπου ο Άδωνις Γεωργιάδης ζήτησε από το Νίκο Βούτση να επαληθεύσει φράση, που όπως υποστήριξε ο γαλάζιος βουλευτής, είχε πει παλιότερα σε τηλεοπτικό σταθμό ότι: «αν η Ευρώπη πει όχι, θα ρωτήσουμε τον λαό». Συγκεκριμένα ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της αξιωματικής αντιπολίτευσης είχε δηλώσει ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ σε κάθε βήμα που θα κάνει θα έχει το λαό μαζί της και θα αξιοποιήσει τις συνταγματικές δυνατότητες που παρέχονται.
 
«Γιατί αυτό που είπατε στον Σκάι, δεν το λέτε φωναχτά; Είπατε ότι αν μας πει ‘όχι’ η Ευρώπη, θα γυρίσουμε και θα ρωτήσουμε τον λαό» είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης. «Ναι, θα είμαστε μαζί με τον λαό» ήταν η απάντηση του Νίκου Βούτση. Και το συμπέρασμα Γεωργιάδη ήταν ότι: Η επίσημη θέση του ΣΥΡΙΖΑ, αν η Ευρώπη πει ‘όχι’, είναι το δημοψήφισμα. Καλώς ήρθατε στον Νοέμβριο του 2011 και στον Γιώργο Παπανδρέου».
 
Η υποκλοπή
 
Η συνέχεια δόθηκε από τον Άδωνι Γεωργιάδη στην αίθουσα των κοινοβουλευτικών συντακτών, στην οποία σύμφωνα με τις περιγραφές των δημοσιογράφων μπήκε περιχαρής και ανακοίνωση ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα προκαλέσει δημοψήφισμα. Οι δημοσιογράφοι απευθύνθηκαν στον Νίκο Βούτση που διέψευσε τους ισχυρισμούς του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της ΝΔ. Οι συντάκτες ενημέρωσαν σχετικά τον Άδωνι Γεωργιάδη που τους ζήτησε τον αριθμό του τηλεφώνου του βουλευτή.
 
Κατόπιν μπροστά στους δημοσιογράφους πήρε τηλέφωνο το Νίκο Βούτση και βάζοντάς τον σε ανοιχτή ακρόαση χωρίς εκείνος να το γνωρίζει ώστε οι δημοσιογράφοι να καταλάβουν ποιος είναι. Στη συνέχεια έκλεισε την ανοιχτή ακρόαση και μετέφερε εκείνος στους δημοσιογράφους τα όσα έλεγε ο συνομιλητής του.
 
Ο διάλογος σύμφωνα με τον Άδωνι Γεωργιάδη ήταν:
 
– Εγώ δεν σου έλεγα για δημοψήφισμα και εσύ κουνούσες το κεφάλι;

– Όχι; Και τι είπες;
 
Στο σημείο αυτό ο Ν. Βούτσης φέρεται να του είπε ότι μετέτρεψε τη συζήτηση σε nickelodeon
 
– Καλά, καλά, άσ’ τα αυτά. Δεν έλεγες πριν τρεις μέρες στον Σκάι ότι θα κάνετε δημοψήφισμα;
 
– Άρα, εσύ θα λες ότι θα το κάνετε μαζί με τον λαό και εγώ ότι θα κάνετε δημοψήφισμα.
 
Μόλις έκλεισε το τηλέφωνο ο Άδωνις Γεωργιάδης είπε στους δημοσιογράφους: «Καλά, σε τα μας θα τα κάνουν αυτά; Προφανώς βγήκε έξω και του έβαλαν χέρι και τώρα τα μαζεύουν».
 
Η κίνηση Γεωργιάδη έρχεται αφού ο ίδιος πήρε πίσω τα όσα είχε δηλώσει για τη μεταφορά των καταθέσεών του στο εξωτερικό.