Σοβαρή αναστάτωση έχει προκαλέσει στους μαθητές και τους δασκάλους του σχολείου στους Αμπελόκηπους της Θεσσαλονίκης ο άγριος ξυλοδαρμός του 11χρονου παιδιού από τον πατέρα μίας συμμαθήτριάς του.

Ads

Το περιστατικό συνέβη την Παρασκευή, 6-12-2019 έξω από το Δημοτικό Σχολείο Αμπελοκήπων και το παιδί διακομίστηκε στο νοσοκομείο Παίδων για τις πρώτες βοήθειες. Ο 53χρονος, υποστηρικτής ακροδεξιών ρατσιστικών απόψεων, χτύπησε τον 11χρονο, γιατί μάλωσε με την κόρη του.

Η επίθεση, δε, έγινε μπροστά στα μάτια της κόρης του δράστη, γονιών κι άλλων παιδιών. Επενέβησαν η διευθύντρια και οι δάσκαλοι, οι οποίοι μετέφεραν το παιδί στο νοσοκομείο, μαζί με τη μητέρα του, που είχε πάει να το πάρει από το σχολείο.

Η διευθύντρια και η μητέρα του 11χρονου, υπέβαλαν μήνυση το απόγευμα της Παρασκευής στο Τμήμα Ασφάλειας Αμπελοκήπων, αλλά ο δράστης μετά την πράξη του εξαφανίστηκε για να αποφύγει το αυτόφωρο και δεν εντοπίστηκε από τους αστυνομικούς που τον αναζήτησαν, γι’ αυτό σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία.

Ads

Ο 11χρονος Θοδωρής περιέγραψε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, τη βίαιη επίθεση που δέχθηκε από τον νταή πατέρα.

Σε ερώτηση για το που τον χτύπησε ο άντρας, ο μαθητής απάντησε: «Σε όλο το σώμα εκτός από το πρόσωπο που έβαζα τα χέρια μου να προστατευτώ. Το μπουκάλι του φίλου μου ήταν ανοιχτό, έβρεξα κατά λάθος το κοριτσάκι. Με έβρεξε κι αυτή. Μετά της είπα συγγνώμη, αν είναι καλά και τότε μου είπε ότι θα τα πει όλα στον πατέρα της. Μετά όταν βγήκαμε έξω, αυτή με βάρεσε, μετά πήρα το μπουκάλι, της το πέταξα, μετά τη βάρεσα και εγώ» είπε ο 11χρονος.

Ο Θοδωρής, σοκαρισμένος ακόμα από το περιστατικό, περιέγραψε τη στιγμή της επίθεσης: «Ήρθε ο πατέρας άρχισε να με απειλεί και να με βρίζει και να τότε του είπα συγνώμη κύριε. Είπα συγνώμη στην κόρη σας και δεν έκανα κάτι τόσο κακό. Με χτύπαγε περίπου για πέντε λεπτά. Μετά όταν είχα πέσει κάτω, ακόμα με χτύπαγε και με κλωτσιές στην κοιλιά μου και έφυγε τρέχοντας».

Μια μητέρα μαθητών του σχολείου που βρέθηκε μπροστά στο περιστατικό, περιγράφει επίσης την επίθεση που έγινε εις βάρος του Φιλιππινέζου μαθητή.

«Το περιστατικό αυτό έγινε την περασμένη Παρασκευή έξω από το σχολείο των παιδιών μου. Έτυχε να είμαι μπροστά και θα καταθέσω και σαν μάρτυρας», τονίζει αρχικά για τα όσα έγιναν στο σχολείο.

Και συνεχίζει: «Είχα έρθει να πάρω τα παιδιά μου εκείνη την ώρα από το σχολείο. Καθώς πλησίαζα την κεντρική είσοδο ακούω έντονη φασαρία, προχωράω πιο γρήγορα να δω τι συμβαίνει και βλέπω τον δράστη να σπρώχνει έναν μαθητή και να τον βρίζει. Είχα σοκαριστεί.

Κατάλαβα τι συμβαίνει και γιατί γίνεται αυτό, διότι αυτός ο άνθρωπος εκφράζει επανειλημμένα την ρατσιστική του γνώμη. Αυτό που με σόκαρε είναι ότι κανείς από τους παρευρισκόμενους δεν έκανε κάτι για να σταματήσει όλο αυτό. Το συγκεκριμένο σχολείο είναι γεμάτο με παιδιά από τις Φιλιππίνες και είναι ζήτημα χρόνου να ξαναγίνει κάτι τέτοιο. Αυτός ο άνθρωπος είναι επικίνδυνος και για τα παιδιά μας και για την κοινωνία. Έμαθα ότι την προηγούμενη ημέρα είχε γίνει μια παρεξήγηση με την κόρη του δράστη και το θύμα. Είναι καλά το παιδί στην υγεία του μαθαίνω».

Να σημειωθεί πως το σχολείο αυτό μπορεί να χαρακτηριστεί και πολυπολιτισμικό, καθώς οι Έλληνες μαθητές συνυπάρχουν αρμονικά εδώ και αρκετά χρόνια με μαθητές που κατάγονται από τις Φιλιππίνες και την Ινδονησία.