Σε καταδίωξη μετατράπηκε η προσπάθεια αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ να ελέγξουν ένα ΙΧ αυτοκίνητο στην περιοχή του Διονύσου.

Ads

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το περιστατικό συνέβη λίγο μετά τις 22:30 το βράδυ της Τρίτης με τους αστυνομικούς να λαμβάνουν σήμα για απόπειρα διάρρηξης στην περιοχή και να κατευθύνονται από τη Λεωφόρο Διονύσου.

Εκεί συνάντησαν ένα μαύρο Ι.Χ. αυτοκίνητο με τρεις ή τέσσερις επιβάτες, το οποίο έκριναν ύποπτο για τη διάρρηξη και επιχείρησαν να ελέγξουν, ωστόσο, ο οδηγός του οχήματος, σύμφωνα με τις πληροφορίες, δεν σταμάτησε και επιχείρησε να εμβολίσει τη μηχανή της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., με τους δύο αστυνομικούς να πηδάνε την τελευταία στιγμή στο οδόστρωμα για να γλιτώσουν.

Στη συνέχεια το μαύρο Ι.Χ. αυτοκίνητο κινήθηκε προς την Κηφισιά, με τη δεύτερη μηχανή της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. να το καταδιώκει και να ζητάει ενισχύσεις από το Κέντρο της Άμεσης Δράσης. Η καταδίωξη, ωστόσο, μετά από λίγα λεπτά σταμάτησε γιατί οι αστυνομικοί έχασαν την οπτική επαφή με το όχημα.

Ads

Για την ίδια υπόθεση, κάτοικος του Διονύσου κατέθεσε στους αστυνομικούς ότι λίγο πριν την καταδίωξη εντόπισε το συγκεκριμένο Ι.Χ. αυτοκίνητο, με τρία άτομα, έξω από το σπίτι του. Ο γιος του εκείνη τη στιγμή επέστρεφε στο σπίτι, αντιλήφθηκε τους διαρρήκτες και επιχείρησε να τους σταματήσει, οι οποίοι όμως τον απείλησαν με πιστόλι για να διαφύγουν.