Η Κλίμακα οργανώνει για 7η συνεχή χρονιά βραδιά “Sleep out” την Παρασκευή 30 Μαρτίου από τις 06:00 μ.μ. έως τις 08:00 π.μ. της επόμενης μέρας στην Πλατεία Κλαθμώνος, καλώντας τους πολίτες να βιώσουν μια χειμωνιάτικη νύχτα στο δρόμο, δίπλα στους άστεγους συμπολίτες μας. 

Ads

 
Πρόκειται για μια εκδήλωση συμβολικής συμπαράστασης στους αστέγους με στόχο την αφύπνιση και την κινητοποίτηση της πολιτείας και των πολιτών για την αντιμετώπιση του προβλήματος των αστέγων ως ένα ιδιαίτερο κοινωνικό πρόβλημα που απαιτεί πολιτικούς σχεδιασμούς και οργανωμένη δράση.

image
 
Στην Ελλάδα του σήμερα, όπως σημειώνει σε ανακοίνωση της η “Κλίμακα”, η φτώχεια και η κρίση δεν κάνουν πλέον διακρίσεις. Το μέλλον είναι αβέβαιο και κανείς δε γνωρίζει αν αύριο θα βρεθεί σε παρόμοια κατάσταση.
 
Οι αριθμοί μιλούν από μόνοι τους:
 

  • 7η η Ελλάδα σε ποσοστό φτωχών και κοινωνικά αποκλεισμένων στην ΕΕ των 27 χωρών.
  • 27,7% των Ελλήνων ζουν στα όρια της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού. 
  • 1 στους 4 (25,5%) που δεν είναι φτωχός , ζει σε κατοικία που δεν ανταποκρίνεται στις ανάγκες του.
  • Το 27,8% του μη φτωχού πληθυσμού δυσκολεύεται να αναταπεξέλθει στις δαπάνες στέγασης. 
  • 1 στους 7 πολίτες της Αθήνας τρώει στα συσσίτια.

 
Η κατάσταση είναι θλιβερή και η αντιμετώπιση του προβλήματος των αστέγων αναμφίβολα δεν είναι υπόθεση μιας νύχτας. Η “Κλίμακα” καλεί τους πολίτες να σταθούν συνειδητά ενεργοί, αποκλείοντας τη στείρα φιλανθρωπία ώστε να διασφαλιστούν τα ανθρώπινα και τα κοινωνικά δικαιώματα όσων ζουν σε συνθήκες φτώχειας και κοινωνικού αποκλεισμού.
 
Η οργάνωση “Κλίμακα” αποτελεί φορέα ανάπτυξης τους ανθρώπινου και κοινωνικού κεφαλαίου για την αντιμετώπιση του κοινωνικού αποκλεισμού και διαθέτει την τηλεφωνική Γραμμή Ενημέρωσης και Υποστήριξης Αστέγων  10520.

Ads

image