H Ελλάδα πιθανώς να επιστρέψει στην ανάπτυξη στα μέσα του 2016, δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Βάλντις Ντομπρόβσκις, θέτοντας ως προϋπόθεση να γίνει σοβαρή προσπάθεια από την ελληνική κυβέρνηση για ανάκτηση της χρηματοπιστωτικής σταθερότητας.

Ads

«Εκτιμούσαμε ανάπτυξη 2,5% για την Ελλάδα φέτος, αλλά μετά τις τελευταίες εξελίξεις περιμένουμε ύφεση 2% – 2,5%» τόνισε χαρακτηριστικά, μιλώντας στο πρακτορείο Reuters, στο πλαίσιο της Συνόδου του ΔΝΤ, στη Λίμα. «Εάν η Ελλάδα εργαστεί σοβαρά και εντατικά, θα ανακτήσει τη χρηματοπιστωτικής της σταθερότητα και θα επιστρέψει στην ανάπτυξη σύντομα» υπερθεμάτισε ο Ευρωπαίος αξιωματούχος.

«Η τωρινή μας πρόβλεψη είναι πως συνολικά τον επόμενο χρόνο θα καταγραφεί μια μέτρια ύφεση, αλλά κατά τη διάρκεια του επόμενου χρόνου, σε τριμηνιαία βάση, στο δεύτερο μισό του χρόνου, η ελληνική οικονομία θα επιστρέψει σε ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης», τόνισε και πρόσθεσε: «Οι προβλέψεις μας για το τρίτο τρίμηνο του 2016 είναι σαφώς καλύτερες από αυτές που είχαμε τον Αύγουστο» επισήμανε o αντιπρόεδρος της Κομισιόν.