Η μεταναστευτική κρίση καθιστά ακόμη πιο σημαντική την ανάγκη ολοκλήρωσης της πρώτης αξιολόγησης, τόνισε ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν Βάλντις Ντομπρόβσκις, κατά τη διάρκεια δηλώσεών του στις Βρυξέλλες.

Ads

Όπως ανέφερε, επειδή η Ελλάδα βρίσκεται αντιμέτωπη με τις δυσκολίες της προσφυγικής – μεταναστευτικής κρίσης, «καλό θα ήταν να υπάρξουν αποτελέσματα ως προς την εφαρμογή του μνημονίου, να ολοκληρωθεί σύντομα η πρώτη αξιολόγηση, να προχωρήσει η χρηματοδότηση του προγράμματος και να αρθεί το κλίμα αβεβαιότητας».

Πάντως, διαβεβαίωσε ότι η πρώτη αξιολόγηση βρίσκεται σε εξέλιξη, με τη «δουλειά» να προχωράει σ’ όλους τους τομείς. «Η Ελλάδα πρέπει να ικανοποιήσει τους δημοσιονομικούς στόχους που έχει συμφωνήσει, να μεταρρυθμίσει το συνταξιοδοτικό, να εκσυγχρονίσει τη δημόσια διοίκηση και να θέσει σε λειτουργία το Ταμείο Ιδιωτικοποιήσεων» ανέφερε, σχετικά.  

Σχετικά με το μεταναστευτικό, ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν δήλωσε ότι «οι προσπάθειες που κατέβαλε η Ελλάδα τις τελευταίες εβδομάδες είναι αξιοσημείωτες» και επανέλαβε ότι «η Κομισιόν θέλει μία ευρωπαϊκή απάντηση στην προσφυγική κρίση». «Χρειαζόμαστε περαιτέρω προσπάθεια σε όλα τα μέτωπα και ιδίως σ’ αυτό της μετεγκατάστασης» κατέληξε.

Ads