Τη διαβεβαίωση ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) θα συνεχίσει να παρέχει στήριξη μέσω του Έκτακτου Μηχανισμού Ρευστότητας (ELA) στις ελληνικές τράπεζες, όσο είναι σε εξέλιξη η διαπραγμάτευση έδωσε  ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Βάλντις Ντομπρόβσκις.

Ads

«Οι συζητήσεις συνεχίζονται όμως όλα δείχνουν ότι η ΕΚΤ θα παρέχει ασφάλεια στις ελληνικές τράπεζες για τις επόμενες ημέρες και εβδομάδες» δήλωσε σε συνέντευξη του στο CNBC ο νούμερο 2 ισχυρός άντρας της Κομισιόν.

«Αν και η ΕΚΤ είναι ανεξάρτητη και λαμβάνει μόνη της αποφάσεις, η κάλυψη των αναγκών των ελληνικών τραπεζών ήταν και παραμένει μέρος των διαβουλεύσεων», υποστήριξε.

Ερωτηθείς εάν πιστεύει ότι η Γερμανία θέλει πραγματικά να κρατήσει την Ελλάδα στο ευρώ, ο ευρωπαίος αξιωματούχος απέφυγε να απαντήσει λέγοντας ότι «σε κάθε περίπτωση οι συζητήσει επικεντρώνονται στο πώς θα φτάσουμε στο σημείο ώστε όλα τα μέλη του Eurogroup να αποδεχθούν τη συμφωνία».

Ads

Σημειώνεται ότι αύριο θα υπάρξει τηλεδιάσκεψη της ΕΚΤ, οι αποφάσεις της οποίας θα καθοριστούν από τη σημερινή Σύνοδο Κορυφής.