Ads

Στις αιτιάσεις αναφορικά με το ρόλο της στην τοποθέτηση της βουλευτή της Χρυσής Αυγής Ελένης Ζαρούλια στην Επιτροπή Κατά των Διακρίσεων του Συμβουλίου της Ευρώπης απαντά μέσω συνεργατών της στο tvxs.gr η κ. Ντόρα Μπακογιάννη. Την ίδια ώρα, η σύζυγος του ΓΓ της Χρυσής Αυγής αποκαλεί τους μετανάστες «τρισάθλιους υπάνθρωπους που κουβαλούν αρρώστιες».

 
Όπως αναφέρει με άρθρο στο tvxs.gr ο εκπρόσωπος του Ελληνικού Παρατηρητηρίου των Συμφωνιών του Ελσίνκι Παναγιώτης Δημητράς, «η βουλευτής της Χρυσής Αυγής (ΧΑ) Ελένη Ζαρούλια (σύζυγος του «αρχηγού» της ΧΑ Νίκου Μιχαλολιάκου) έγινε μέλος της Επιτροπής Ισότητας και Κατά των Διακρίσεων της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης (PACE) μετά από απόφαση της επικεφαλής της δεκατετραμελούς αντιπροσωπείας ελλήνων βουλευτών στη PACE Ντόρα Μπακογιάννη χωρίς πάντως να υπάρξει οποιαδήποτε αντίδραση από τα άλλα κόμματα μέχρι μα δημοσιοποιηθεί το θέμα και η οργή πολιτών και φορέων».
 
Συνεργάτες της κ. Μπακογιάννη μιλούν για «αστειότητες» και επικαλούνται το διαδικαστικό μέρος της υπόθεσης: «Εξ ορισμού, όλα τα κόμματα στέλνουν βουλευτή εκπρόσωπο στην ελληνική αντιπροσωπεία στο Συμβούλιο της Ευρώπης ο οποίος εκ των πραγμάτων αναλαμβάνει κάποιο πόστο. Και για την πλήρη αποκατάσταση όσων έχουν διαδοθεί, η βουλευτής της Χρυσής Αυγής δεν ανέλαβε τον τομέα του μεταναστευτικού αλλά εκείνον της ισότητας των φύλων».

«Θυμίζουμε το ανάλογο παράδειγμα της Βουλής των Ελλήνων: ο λαός έστειλε τη Χρυσή Αυγή στη Βουλή, αλλά η ίδια η Βουλή αποφάσισε να μη δώσει στη Χρυσή Αυγή την αντιπροεδρία που της αντιστοιχούσε. Η Βουλή έδωσε τότε ένα μήνυμα, ενώ η αντιπροσωπεία της Βουλής στην PACE έδωσε το ακριβώς αντίθετο μήνυμα», παρατηρεί πάντως ο κ. Δημητράς στο άρθρο του.
 
Την ίδια ώρα, στο πλαίσιο συζήτησης στη Βουλή για τη ψήφο των ομογενών, η βουλευτής της Χρυσής Αυγής διερωτήθηκε: «Είναι δυνατόν να βγαίνουν δήμαρχοι με τις ψήφους λαθρομεταναστών που δεν έχουν καμία σχέση με την Ελλάδα του Πλάτωνος και των φιλοσόφων και να εξισώνετε του ομογενείς μετανάστες με κάθε λογής υπάνθρωπο που εισβάλλει στη χώρα μας με τις κάθε λογής αρρώστιες που κουβαλάει;».  

Ads