Ο Αργύρης Ντινόπουλος μπορεί να ανασκεύασε τη δήλωσή του με την οποία τάχθηκε υπέρ της Ρένας Δούρου στο ζήτημα του ελέγχου των δημοτικών υπαλλήλων υποστηρίζοντας πως το σχόλιό του ήταν «ειρωνικό», ωστόσο την Κυριακή διατήρησε εκ νέου αποστάσεις από τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Πολλοί σχολιάζουν πως πρόκειται για μια κόντρα με προεκλογικό άρωμα καθώς και οι δύο εκλέγονται στη Β’ Αθηνών.

Ads

Αρχικά ο υπουργός Εσωτερικών παίρνοντας αποστάσεις από τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης δήλωσε μιλώντας στο Mega πως αν και θα έπρεπε οι δήμαρχοι να επιτρέψουν τον έλεγχο των συμβάσεων ωστόσο υπογράμμισε πως «υπάρχει ένα συμβούλιο της δικαιοσύνης που θα αποφασίσει αν οι πέντε δήμαρχοι διέπραξαν κάποιοι αδίκημα».

Όταν κλήθηκε να διευκρινίσει τη θέση του σχετικά με τη διαδικασία επανελέγχου των μονιμοποιήσεων στο Δημόσιο, ο Αργύρης Ντινόπουλος απάντησε πως οι νόμοι πρέπει να εφαρμόζονται. «Όσοι έχουν πλαστά πιστοποιητικά ασφαλώς και πρέπει να απομακρυνθούν. Αφού αποφασίστηκε να γίνει ο έλεγχος, να προχωρήσει αυτός ο έλεγχος των 35.000 συμβάσεων», πρόσθεσε.

«Ωστόσο αν με ρωτούσατε “αυτό είναι το κύριο πρόβλημα σήμερα;” θα σας απαντούσα “δεν είναι αυτό”», δήλωσε και συνέχισε: «Εμείς ασχολούμαστε με τα ουσιώδη». Μεταξύ άλλων ο Αργύρης Ντινόπουλος αναφέρθηκε στην έλλειψη πόρων στους ΟΤΑ, στην ανάγκη πάταξης της γραφειοκρατίας και στη μεταφορά των μαθητών, όπου παρατηρούνται προβλήματα.

Ads

Καταλήγοντας ο υπουργός Εσωτερικών δήλωσε με νόημα: «Κανείς δεν μου τράβηξε το αυτί. Εγώ δεν γεννήθηκα υπουργός, ούτε βουλευτής. Ό,τι κατάφερα στην πολιτική το κατάφερα μόνος μου και κατεβαίνω δυο φορές την εβδομάδα στο κέντρο της Αθήνας με το Μετρό».

Το βίντεο με τη δήλωση υπέρ της Δούρου