Το κλίμα ανησυχίας στους δήμους για την αξιολόγηση είναι δικαιολογημένο, είπε ο υπουργός Εσωτερικών, Αργύρης Ντινόπουλος, κατά τις συναντήσεις που είχε με αντιπροσωπείες εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Συγκεκριμένα συνάντησε αντιπροσωπεία της ΠΟΕ-ΟΤΑ, κατόπιν αντιπροσωπεία των σχολικών φυλάκων, που διαμαρτύρονταν έξω από το Υπουργείο, ενώ στη συνέχεια με αντιπροσωπεία της ΠΟΠ-ΟΤΑ.

Ads

Όσον αφορά την αξιολόγηση με το σύστημα της ποσόστωσης, ο υπουργός δήλωσε πως «είναι αλήθεια ότι σε πολλούς δήμους δεν έχει αρχίσει» προσθέτοντας ότι είναι ένα θέμα που «πρέπει να το αντιμετωπίσουμε».

Σχετικά με την εθελοντική ενδο-δημοτική κινητικότητα, δήλωσε ότι οι εργαζόμενοι που θα ενταχθούν «δεν έχουν κανέναν κίνδυνο». Σημείωσε ότι περίπου 1.000 υπάλληλοι έχουν ήδη ενταχθεί, αλλά απομένουν κι άλλοι προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος των 3.000 υπαλλήλων.

Ο πρόεδρος της ΠΟΕ-ΟΤΑ Θέμις Μπαλασόπουλος, μετά τη συνάντηση, τόνισε ότι περισσότερα από 150 Δημοτικά Συμβούλια, μεταξύ των 325 δήμων της χώρας, έχουν ήδη προχωρήσει σε ψηφίσματα με τα οποία αρνούνται να εφαρμόσουν την αξιολόγηση με το νέο σύστημα της ποσόστωσης του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Ads

Όπως σημείωσε ο Θ. Μπαλασόπουλος, εάν δεν υπάρξει παρέμβαση του Υπουργείου Εσωτερικών «θα δημιουργηθεί εκρηκτική κατάσταση» και πρόσθεσε ότι είναι απαραίτητο να παρέμβουν τόσο το Υπουργείο όσο και η ΚΕΔΕ με περισσότερο δυναμικό τρόπο. Διευκρίνισε, δε, ότι μόνο 910 υπάλληλοι των ΟΤΑ έχουν ενταχθεί στην ενδο-δημοτική κινητικότητα, κι αυτό διότι το πλαίσιο υπό το οποίο κλήθηκαν να προχωρήσουν στην εθελοντική κινητικότητα ήταν «ανασφαλές». 

Υπέρ της συνέχισης της εθελοντικής διαδημοτικής κινητικότητας τάσσεται η ΠΟΠ – ΟΤΑ καθώς σύμφωνα με τον πρόεδρό της Μάρκο Δαρδαμάνη δεν υποκρύπτει κίνδυνο απολύσεων. Κατά τη συνάντηση αντιπροσωπείας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Προσωπικού ΟΤΑ με τον υπουργό η αντιπροσωπεία έθεσε το θέμα της αξιολόγησης στην οποία η ΠΟΠ-ΟΤΑ εναντιώνεται για τον τρόπο που γίνεται, της υπογραφής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, των σχολικών φυλάκων και των δημοτικών αστυνομικών, της επανεκκίνησης του Βαθμολογίου, της αναγνώρισης της προϋπηρεσίας στον ιδιωτικό τομέα και της άρσης της απαγόρευσης προσλήψεων στις ανταποδοτικές υπηρεσίες των δήμων.