Μια μονάδα διαφορά μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ δείχνει νέα δημοσκόπηση της Pulse για το Action 24, με τον ΣΥΡΙΖΑ να συγκεντρώνει στην πρόθεση ψήφου 26% και η ΝΔ 25%.

Ads

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, που πραγματοποιήθηκε πανελλαδικά στις 31 Αυγούστου και την 1η Σεπτεμβρίου σε δείγμα 1081 ατόμων, ακολουθούν η Χρυσή Αυγή με 6%, το ΠΑΣΟΚ, το Ποτάμι και το ΚΚΕ 5% αντίστοιχα, η Λαϊκή Ενότητα με 4%, και η Ένωση Κεντρώων με 3%. Εκτός Βουλής οι ΑΝΕΛ που λαμβάνουν 2,5%. Η αδιευκρίνιστη ψήφος ανέρχεται στο 10,5%.

Στην πρόθεση με αναγωγή επί των έγκυρων, τα αντίστοιχα ποσοστά έχουν ως εξής: ΣΥΡΙΖΑ 27,5%, ΝΔ 26,5 %, Χρυσή Αυγή 6,5%, Ποτάμι 5,5%, ΚΚΕ 5,5%, ΠΑΣΟΚ 5,5%, Λαϊκή Ενότητα 4,5%, Ένωση Κεντρώων 3%, ΑΝΕΛ 2,5%.

Στην παράσταση νίκης ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται με 50%, έναντι 36% της ΝΔ. Ως καταλληλότερος για πρωθυπουργός κρίνεται ο Αλέξης Τσίπρας με ποσοστό 36%. Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης συγκεντρώνει 32%, ενώ «κανένας από τους δύο» δηλώνει το 30%. Σημειώνεται πως ο Αλέξης Τσίπρας συνεχίζει την ανοδική πορεία από τον Μάιο όταν βρισκόταν στο 26%.

Ads

Το 77% των ερωτηθέντων αναγνωρίζουν ως καλύτερη επιλογή για τη χώρα την παραμονή στο ευρώ, έναντι 16% που επιθυμεί την επιστροφή στη δραχμή. Αρνητικά – μάλλον αρνητικά αξιολογεί το 68% τη διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ το προηγούμενο επτάμηνο, ενώ 28% κρίνει θετικά ή μάλλον θετικά το έργο της.

Καλύτερη ενδεχόμενη νέα κυβέρνηση κατά το 17% θα είναι μια αυτοδύναμη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, ενώ κατά το ίδιο ποσοστό μια κυβέρνηση συνεργασίας με πρώτο τον ΣΥΡΙΖΑ. Το 8% επιθυμεί αυτοδύναμη κυβέρνηση της ΝΔ, ενώ το 21% κυβέρνηση συνεργασίας με πρώτη τη ΝΔ. Το 24% δηλώνει πως το καλύτερο σενάριο θα ήταν μια κυβέρνηση εθνικής ενότητας με τη συμμετοχή του ΣΥΡΙΖΑ, της ΝΔ και άλλων κομμάτων.