«Συμφωνία σε πολλά ζητήματα» και «καλή πρόοδο» στις διαπραγματεύσεις της Αθήνας με το κουαρτέτο των πιστωτών διαπιστώνει ο επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, ανακοινώνοντας παράλληλα ότι το EuroWorking Group θα συνεδριάσει την Τρίτη, δίνοντας επί της ουσίας μικρή παράταση για να υπάρξει συμφωνία στο ανοιχτό μέτωπο των κόκκινων δανείων και των πλειστηριασμών.

Ads

«Καλωσορίζω την καλή πρόοδο που έχει επιτευχθεί μεταξύ των ελληνικών Αρχών και των Θεσμών στις συζητήσεις για τα μέτρα που περιλαμβάνονται στο πρώτο πακέτο προαπαιτουμένων και στα μέτρα για τον χρηματοοικονομικό τομέα που είναι απαραίτητα για την επιτυχή διαδικασία της ανακεφαλαιοποίησης» αναφέρει στη δήλωσή του. 

Ο στόχος της κυβέρνησης να υπάρξει συμφωνία με τους δανειστές έως το Σάββατο δεν επετεύχθη, καθώς μετά τις χθεσινές μαραθώνιες διαβουλεύσεις των δύο πλευρών που τελείωσαν στις 2 τα ξημερώματα, δεν βγήκε λευκός καπνός. Αυτή την ώρα βρίσκεται σε εξέλιξη νέα συνάντηση του οικονομικού επιτελείου με το κουαρτέτο των δανειστών. 

Μοναδική εκκρεμότητα πλέον είναι το ζήτημα των «κόκκινων» δανείων όπου εντοπίζονται διαφορές για το ποιος θα αναλάβει τη διαχείριση των «κόκκινων» επιχειρηματικών δανείων και στο αν και υπό ποιους όρους θα υπάρξει μεταφορά των «κόκκινων» δανείων σε τρίτους διαχειριστές, πχ fund του εξωτερικού.

Διαβάστε αναλυτικά: