Για «μη συνήθη πρακτική» που μπορεί να ακολουθηθεί μόνον μία φορά μίλησε ο Γερούν Ντάισελμπλουμ αναφερόμενος στην καταβολή της τελευταίας δόσης προς το ΔΝΤ από την Αθήνα.

Ads

Οπως έγινε γνωστό, η δόση αποπληρώθηκε με τη χρήση ποσού από «κρυμμένο» ειδικό λογαριασμό της Τράπεζας της Ελλάδος, στον οποίο διακρατείται πάντοτε ποσό ασφαλείας για τη συνεισφορά της χώρας στα αποθέματα του ΔΝΤ.

Ο πρόεδρος του Εurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ μίλησε για το θέμα σε τηλεοπτική του συνέντευξη λέγοντας ότι αυτού του τύπου η πληρωμή είναι μεν «αποδεκτή», αλλά «δεν είναι μία συνήθης πρακτική και φυσικά μπορεί να γίνει μόνο μία φορά». Πρόσθεσε επίσης ότι «σε κάποιο σημείο στο μέλλον το ποσό θα πρέπει να δοθεί πίσω». 

Σε ό,τι αφορά τη διαπραγμάτευση ο κ. Ντάισελμπλουμ είπε ότι ακόμη παραμένουν ανοιχτά πολλά θέματα και τόνισε ότι «ο χρόνος πραγματικά τελειώνει».

Ads

«Τραβάμε από τη μια και σπρώχνουμε απ’ την άλλη», δήλωσε χαρακτηριστικά, τονίζοντας ότι έως το τέλος Ιουνίου δεν πρέπει μόνο να έχει επιτευχθεί συμφωνία, αλλά και να εγκριθεί από όλα τα ευρωπαϊκά κοινοβούλια, προκειμένου να εκταμιευτούν τα χρήματα.