Την άποψη ότι η Ελλάδα θα χρεοκοπήσει εάν το ΔΝΤ αποφασίσει να φύγει, εξέφρασε χτες στο ολλανδικό Κοινοβούλιο ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ απαντώντας σε ερωτήσεις βουλευτών. 

Ads

Αυτό αναφέρει σε ρεπορτάζ της η εφημερίδα Financieele Dagblad. «Ναι, έτσι έχουν τα πράγματα και οι προσπάθειες τόσο οι δικές μας όσο και του ΔΝΤ, κατατείνουν στο να αποτρέψουμε ένα τέτοιο ενδεχόμενο», φέρεται να υποστήριξε ο Ντάισελμπλουμ. 

Η εφημερίδα αναφέρει ότι αν και την περασμένη εβδομάδα ο Γερούν Ντάισελμπλουμ έκανε γνωστή την θέση της ολλανδικής κυβέρνησης – που είναι ίδια με αυτή της γερμανικής – ότι δηλαδή δεν πρόκειται να παράσχει στήριξη στην Ελλάδα χωρίς την στήριξη του ΔΝΤ, είναι η πρώτη φορά που αναφέρει πως χωρίς την στήριξη του ΔΝΤ η Ελλάδα θα οδηγηθεί στην χρεοκοπία.

«Η δουλειά μου είναι να σταθεροποιήσω την κατάσταση στην Ελλάδα», σημείωσε χαρακτηριστικά ο σοσιαλδημοκράτης πολιτικός. «Και κάτι τέτοιο είναι προς το συμφέρον όλων μας. Είναι το καλύτερο τόσο από οικονομικής όσο και από πολιτικής απόψεως και αυτό ακριβώς θα κάνουμε», διευκρίνισε. «Ούτε το ΔΝΤ θέλει να εγκαταλείψει την Ελλάδα», συμπλήρωσε. 

Ads

«Εξακολουθούμε να παραβλέπουμε πόσο μεγάλη θα είναι η ζημιά τόσο από οικονομικής όσο και από πολιτικής απόψεως σε περίπτωση εξόδου της Ελλάδας από την ζώνη του ευρώ», σημείωσε. «Αυτοί που λένε πως κάτι τέτοιο θα ήταν καλύτερο, δεν έχουν ιδέα για τι πράγμα μιλούν», πρόσθεσε.