Όλες οι πλευρές που εμπλέκονται στην διαπραγμάτευση για το ελληνικό ζήτημα έχουν την αίσθηση του επείγοντος για την επίτευξη μίας τελικής συμφωνίας, διαβεβαίωσε ο επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάϊσελμπλουμ, προσερχόμενος στο συμβούλιο υπουργών Οικονομικών στη Ρίγα.

Ads

Η επίτευξη της συμφωνίας επείγει περισσότερο για τους Έλληνες σημείωσε ωστόσο, καθώς ο καιρός περνάει και τα χρήματα τελειώνουν. Ο ίδιος είπε πως οι Έλληνες εμφανίζονται αποφασισμένοι να ολοκληρώσουν τη συμφωνία, ωστόσο υπάρχουν πράγματα που θα πρέπει να γίνουν την επόμενη εβδομάδα.

Αναφερόμενος στο τι περιμένει από τη σημερινή συνάντηση δήλωσε πως περιμένει να ενημερωθεί επισήμως από τους θεσμούς κι ελπίζει να υπάρχει πρόοδος.

Κληθείς να σχολιάσει το γεγονός ότι πλησιάζουμε στην προθεσμία που όρισε το Εurogroup της 20ης Φεβρουαρίου, για τα τέλη Απριλίου, εμφανίστηκε αισιόδοξος λέγοντας: «Η προθεσμία για το τέλος του Απριλίου δεν έχει ακόμα λήξει».

Ads

Ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης, από την πλευρά του, δεν έκανε δηλώσεις προσερχόμενος στο άτυπο Eurogroup.