Για τη συνάντηση του με τον Ευκλειση Τσακαλώτο αλλά και την επικοινωνία που είχε πρόσφατα με την Κριστίν Λαγκάρντ μίλησε ο Γερούν Ντάισελμπλουμ προσερχόμενος στο Eurogroup.

Ads

«Μιλήσαμε για την κατάσταση με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο, δήλωσε ο επικεφαλής του Eurogroup και να δούμε πως θα προχωρήσουμε και θα βρούμε τρόπο να κάνουμε τα επόμενα βήματα», είπε αναφερόμενος στη συνάντηση με τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών.

Ως προς το ΔΝΤ, είπε ότι μίλησε πρόσφατα με την επικεφαλής του Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ, η οποία τον διαβεβαίωσε ότι το Ταμείο έχει ισχυρή πρόθεση να μείνει στο πρόγραμμα και να συμμετάσχει πλήρως. «Κάνουν προσπάθεια και δουλεύουν με τους άλλους θεσμούς. Ωστόσο η θέση τους είναι πολύ ξεκάθαρη: οι μεταρρυθμίσεις πρέπει να είναι αξιόπιστες, το δημοσιονομικό μονοπάτι πρέπει να είναι αξιόπιστο και η βιωσιμότητα χρέους πρέπει να είναι αξιόπιστη», σημείωσε.

Όπως είπε πρέπει να επανεκκινήσουν οι διαπραγματεύσεις στην Αθήνα, ενώ για την επιστολή Τσακαλώτου σημείωσε ότι δεν μπορεί να σχολιάσει δεδομένου ότι δεν είναι δημόσια. Δουλεύουμε δημιουργικά, συμπλήρωσε.

Ads