Την πρόθεση της ελληνικής κυβέρνησης να υπάρξει συνάντηση και με την Άγκελα Μέρκελ, εξέφρασε ο αναπληρωτής υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, Νίκος Χουντής. Ξεκαθάρισε ωστόσο ότι το «ραντεβού» με τη Γερμανίδα καγκελάριο «θα γίνει στην ώρα του».

Ads

Αναφερόμενος στο διήμερο επαφών που θα έχει ο Αλέξης Τσίπρας με Ευρωπαίους ηγέτες και αξιωματούχους, ο Νίκος Χουντής ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει προγραμματισμένη συνάντηση με την Άνγκελα Μέρκελ. Τόνισε όμως ότι θα γίνει οπωσδήποτε, καθώς ότι η ελληνική κυβέρνηση θέλει να συζητήσει με όλους τους Ευρωπαίους εταίρους.

Επισήμανε δε, ότι οι επικείμενες συναντήσεις του Έλληνα πρωθυπουργού με τους κ. Ρέντσι και Ολάντ θα γίνουν με δική τους πρωτοβουλία και πρόσθεσε: «Το επόμενο διάστημα να περιμένετε προσκλήσεις και πρωτοβουλίες δικές μας». Ερωτηθείς αν θα ζητηθεί συνάντηση με τη Γερμανίδα καγκελάριο ανέφερε χαρακτηριστικά… «στην ώρα του».

Ο Νίκος Χουντής επανέλαβε την πάγια θέση του ΣΥΡΙΖΑ ότι η ελληνική κυβέρνηση θα έχει συνομιλίες με τους ευρωπαϊκούς θεσμούς. «Με αυτούς θα διαπραγματευτούμε κυρίως , δίνουμε μεγάλο βάρος στη συνάντηση και με τον κύριο Γιούνκερ», σημείωσε.