«Να μην καταφεύγει ούτε σε διαστρεβλώσεις ούτε σε επιλεκτικές αναφορές σε κάποια, κάπου, κάποτε τοποθέτησή μας και μάλιστα “εκ του ασφαλούς”, από το βήμα μονολόγου της Βουλής» καλούν την Λίνα Μενδώνη με κοινή ανακοίνωσή τους η πρώην υπουργός Πολιτισμού Μυρσίνη Ζορμπά και ο πρώην αναπληρωτής ΥΠΠΟ, Νίκος Ξυδάκης.

Ads

Οι ίδιοι μάλιστα κάνουν λόγο για «εργώδη προσπάθεια» της Λ. Μενδώνη «να εφεύρει άλλοθι στην αντιδημοκρατική και αντικοινωνική πολιτική που ακολουθεί στα πολιτιστικά πράγματα της χώρας».

Η κοινή ανακοίνωση

Καλό θα ήταν, στην εργώδη προσπάθεια που καταβάλλει η κα Μενδώνη για να εφεύρει άλλοθι στην αντιδημοκρατική και αντικοινωνική πολιτική που ακολουθεί στα πολιτιστικά πράγματα της χώρας, να μην καταφεύγει ούτε σε διαστρεβλώσεις ούτε σε επιλεκτικές αναφορές σε κάποια, κάπου, κάποτε τοποθέτησή μας και μάλιστα “εκ του ασφαλούς”, από το βήμα μονολόγου της Βουλής.

Ads

Αυτό θα αποτελούσε ένα ελάχιστο δείγμα ευπρέπειας και σεβασμού στον δημόσιο διάλογο αλλά και στον διάλογο γενικότερα, τον οποίο εμείς ουδέποτε φοβηθήκαμε να κάνουμε με τους εργαζόμενους και τους επιστήμονες του χώρου του πολιτισμού ως υπουργοί.

Αναρωτιόμαστε αν το ίδιο ισχύει και για την ίδια, που δεν μπορεί πλέον να κυκλοφορήσει ούτε στους διαδρόμους του υπουργείου της. Εμείς έχουμε ήσυχη τη συνείδησή μας. Ευτυχώς, δεν είμαστε ίδιοι.

Υ.Γ. Αντιλαμβανόμαστε ότι η κα Μενδώνη δεν θα συγχωρήσει ποτέ τους υπουργούς του ΣΥΡΙΖΑ που έβαλαν τέλος στη διασπάθιση δημοσίου χρήματος και στα παραμάγαζα που είχαν εγκαθιδρυθεί επί παλαιότερων ημερών της στο Υπουργείο Πολιτισμού από “επαγγελματίες της διαπλοκής”. Κατανοούμε επίσης ότι είναι ιδιαίτερα αγχωμένη τώρα που απέρχεται και θα βρεθεί ελεγχόμενη χωρίς ασυλία.