«Τα μέλη του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας θα έπρεπε να έχουν παραιτηθεί χθες», λέει ο Νίκος Φίλης στο tvxs.gr για την υπόθεση Μπεκατώρου χαρακτηρίζοντας «άθλιỨτην ανακοίνωση της ΕΟΙ.

Ads

«Πρώτα από όλα, συγχαρητήρια στη Σοφία Μπεκατώρου που δημοσιοποίησε το θέμα», λέει ο Νίκος Φίλης, προσθέτοντας: «Γι’ αυτήν σίγουρα σημαίνει πόνο, αλλά ταυτόχρονα σημαίνει και ευθύνη. Σημαίνει ότι αυτή τη φορά η Σοφία γίνεται γίνεται σημαιοφόρος του δικαιώματος κάθε γυναίκας που έχει δεχτεί ανάλογη επίθεση, να βγαίνει μπροστά. Η βία κατά των γυναικών είναι προφανώς κοινωνικό και όχι στενά προσωπικό ζήτημα. Όταν καταγγέλλεται ένας βιασμός πρέπει όλοι μας να συμπαραστεκόμαστε στο θύμα χωρίς να το βιάζουμε για δεύτερη φορά με μισόλογα και καχυποψία. Αρνητική εντύπωση προκάλεσε η στάση της Ομοσπονδίας. Σιωπή επί τόσα χρόνια, μισόλογα τώρα… Τα μέλη του ΔΣ της, ιδιαίτερα μετά την άθλια ανακοίνωση που εξέδωσαν, θα έπρεπε να έχουν παραιτηθεί “χτες”. 

»Είναι ευρύτερα γνωστό ότι στο χώρο του αθλητισμού υπάρχουν φαινόμενα βίας κατά των νεαρών κοριτσιών τα οποία δυστυχώς συγκαλύπτονται. Όπως συνέβαινε επί σειρά ετών και με τα αναβολικά. Για αυτό η πράξη της Σοφίας είναι πολύ ισχυρή και δίνει θάρρος στις χιλιάδες ανώνυμες Σοφίες που υφίστανται τη βία ακόμα και όταν είναι ενδοοικογενειακή. Η Πολιτεία οφείλει να αναδεικνύει τα προβλήματα της έμφυλης βίας. Γιατί καταργήθηκε η υποχρεωτική συμμετοχή γυναικών στη διοίκηση αθλητικών σωματείων, που είχε καθιερώσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ; Γιατί μετατέθηκε η ΓΓ Ισότητας, στο υπουργείο Εσωτερικών με κυρίαρχη τη διάσταση του δημογραφικού; Τα δικαιώματα των γυναικών δεν πρέπει να αντιμετωπίζονται αλά καρτ».