«Δεν θα δώσουμε λευκή εντολή», δήλωσε σήμερα ο Νίκος Νικολόπουλος στον Ant1, ερωτηθείς εάν θα ψηφίσει τα μέτρα που έρχονται. Όπως είπε, η ψήφος του «είναι δεδομένη στην ψήφο εμπιστοσύνης, αλλά στα προαπαιτούμενα που έρχονται δεν είναι».

Ads

«Σήμερα αποφασίζονται τα 48 προαπαιτούμενα και πρέπει όλοι να μελετήσουμε το 1, 2, 22, 25 και 33. Δεν θα ήθελα να στείλω στο απόσπασμα 20.000 δανειολήπτες. Πρέπει να δούμε αν θα ανακεφαλαιοποιήσουμε τις τράπεζες με δημόσιο χρήμα και να βγάλουν στο σφυρί τις πρώτες κατοικίες», συνέχισε ο κ. Νικολόπουλος.

Σημείωσε επίσης ότι θέλει να στηρίξει την κυβέρνηση, αλλά και «να περιορίσει τα όσα έρχονται». «Λευκή εντολή δεν θα δώσουμε. Αν πω ότι είναι δεδομένη, τότε να στείλω και μία εξουσιοδότηση και να μην πηγαίνω» είπε.

Απαντώντας στην ερώτηση εάν παίρνει αποστάσεις και από τους Ανεξάρτητους Έλληνες, ο κ. Νικολόπουλος εκτίμησε ότι ο πρόεδρος του κόμματος στις τελευταίες εκλογές «έχει πει στον Τσίπρα τις κόκκινες γραμμές μας και το δικό μας σύνθημα ήταν ότι κανένα σπίτι δεν θα πάει στα χέρια των τραπεζών».

Ads

Σε ό,τι αφορά την απουσία του χθες από τη Βουλή και δικαιολόγησε την κίνησή του λέγοντας ότι επρόκειτο για «μία ηχηρή διαμαρτυρία για όσα έγιναν, μία προειδοποίηση για όσα έρχονται».