Σεισμική δόνηση μεγέθους 5,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 22.50 το Σάββατο ανοιχτά της Λέσβου, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο.

Ads

Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται περίπου 31 χιλιόμετρα νότια της πόλης της Μυτιλήνης, κοντά στο επίκεντρο του σεισμού των 6,1 Ρίχτερ, ο οποίος σημειώθηκε τη Δευτέρα, και θεωρείται μέρος της φυσιολογικής μετασεισμικής ακολουθίας.

Το εστιακό βάθος εκτιμάται στα 10 χιλιόμετρα. Ακολούθησαν πάντα με το ίδιο επίκεντρο, τρεις σεισμικές δονήσεις στα 3, 3,2 και 3.5 Ρίχτερ.

Σύμφωνα με την περιφερειάρχη βορείου Αιγαίου Χριστιάνα Καλογήρου που είναι επικεφαλής του Συντονιστικού οργάνου για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της πρόσφατης σεισμικής διεργασίας, μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί ζημιές.

Ads

«Είναι ο μετασεισμός που περιμέναμε, αυτός των 5,2 Ρίχτερ» είπε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο ο Γεράσιμος Χουλιάρας, Διευθυντής Ερευνών του Γεωδυναμικού Ινστιτιτούτου. «Μαζί με τον μετασεισμό 4,6 που σημειώθηκε στις 6.40 το πρωί του Σαββάτου πιστεύουμε οτι η ενέργεια εκτονώθηκε και τα πράγματα θα πάνε τώρα ομαλά», πρόσθεσε ο Γ. Χουλιάρας.