Νέος γύρος Ψυχάρη κατά Τσίπρα. Ο εκδότης επανέρχεται με νέο άρθρο του στο πρωτοσέλιδο του Βήματος κατά του πρωθυπουργού στο οποίο υποστηρίζει ότι ο Αλέξης Τσίπρας του ζήτησε προεκλογικά (το 2014) αντικατάσταση στελεχών και δημοσιογράφων στο mega και στον ΔΟΛ.

Ads

«Όλη η δημοσιογραφική «πιάτσα» γνωρίζει ότι αρξαμένης της προεκλογικής περιόδου το έτος 2014 ο ΣΥΡΙΖΑ απαίτησε την εκδίωξη από το Mega Channel του βασικού σχολιαστή του σταθμού. Ο λόγος ήταν ότι η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ εκτιμούσε πως ο δημοσιογράφος μεροληπτούσε εναντίον του κ. Τσίπρα» υποστηρίζει μεταξύ άλλων ο Σταύρος Ψυχάρης.

Επίσης ο Σταύρος Ψυχάρης υποστηρίζει ότι ο πρωθυπουργός ζήτησε την αναβάθμιση συγκεκριμένου πολιτικού συντάκτη στο Mega καθώς και την πρόσληψη στο δελτίο του σταθμού κεντρικού αρθρογράφου της «Αυγής». Τέλος ότι ζήτησε να αντικατασταθεί ο διευθυντής της εφημερίδας «Τα Νέα» από στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ που εργαζόταν χρόνια στον ΔΟΛ. (Ακολουθεί ολόκληρο το άρθρο Ψυχάρη στη συνέχεια)

Υπενθυμίζεται ότι την προηγούμενη εβδομάδα ξέσπασε κόντρα για το περιεχόμενο των επικοινωνιών του Σταύρου Ψυχάρη με την κυβερνητική πλευρά να καταγγέλλει ότι ο εκδότης ζητούσε ευνοϊκό καθεστώς για το Mega καθώς και να μην γίνει αυστηρός έλεγχος στα δάνειά του. Ο Αλέξης Τσίπρας αρνήθηκε, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, εξ’ ου και η στάση Ψυχάρη απέναντι στην κυβέρνηση. 

Ads

Υπόθεση Παπαγγελόπουλου

Το Κυριακάτικο Βήμα πάντως αφιερώνει αυτή τη φορά ολόκληρο το πρωτοσέλιδο στην κυβέρνηση καθώς εκτός από το άρθρο Ψυχάρη φιλοξενεί και νέο «σκάνδαλο» που αφορά τον αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης για θέματα διαφθοράς, Δημήτρη Παπαγγελόπουλο. 

Πιο συγκεκριμένα πρόκειται για καταγγελία της εισαγγελικής λειτουργού που ζήτησε να τεθεί στο αρχείο η υπόθεση Βγενόπουλου. Η εισαγγελέας εφετών Γεωργία Τσατάνη, υποστηρίζει ότι ο υπουργός της άσκησε πιέσεις για να επιστρέψει στην Εισαγγελέα της Διαφθοράς την υπόθεση. «Η διαπλοκή ψυχορραγεί και παραληρεί» απαντά από την πλευρά του ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος. 

Τι απαντά η κυβέρνηση για τα «πρωτοσέλιδα της διαπλοκής»

«Ο κατήφορος συνεχίζεται. Τα πρωτοσέλιδα της διαπλοκής είναι ενδεικτικά για το επίπεδο και την ποιότητα των εμπνευστών τους. Ο αγώνας της κυβέρνησης για τη διαφάνεια στο χώρο των ΜΜΕ αποδίδει και θα συνεχιστεί μέχρι τέλους» δήλωσε σχετικά η Όλγα Γεροβασίλη. 

Το άρθρο του Σταύρου Ψυχάρη 

Πρέπει ν’ αλλάξει Γραμματέα ο κ. Τσίπρας. Διότι μόνον σε απροσεξία της Γραμματείας του κόμματός του μπορεί να αποδοθεί η εκ μέρους του διαβεβαίωση ότι ουδέποτε σήκωσε το τηλέφωνο για να ζητήσει κάτι από Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.

Όλη η δημοσιογραφική «πιάτσα» γνωρίζει ότι αρξαμένης της προεκλογικής περιόδου το έτος 2014 ο ΣΥΡΙΖΑ απαίτησε την εκδίωξη από το Mega Channel του βασικού σχολιαστή του σταθμού. Ο λόγος ήταν ότι η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ εκτιμούσε πως ο δημοσιογράφος μεροληπτούσε εναντίον του κ. Τσίπρα.

Ακολούθησαν τηλεφωνικές επικοινωνίες του προέδρου του Mega με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ. Ο κ. Τσίπρας ανακοίνωσε ότι το κόμμα του δεν επιτρέπει στα στελέχη του να μετέχουν σε τηλεοπτικές συζητήσεις του σταθμού.

Τελικώς έγινε μια προεκλογική εκεχειρία: ο ανεπιθύμητος δημοσιογράφος δεν θα μετείχε σε εκπομπές στις οποίες θα έπαιρναν μέρος στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

Επίσης ο κ. Τσίπρας ζήτησε την αναβάθμιση συγκεκριμένου πολιτικού συντάκτη στο Mega καθώς και την πρόσληψη στο δελτίο του σταθμού κεντρικού αρθρογράφου της «Αυγής».

Η κρισιμότερη όμως παρέμβαση του κ. Τσίπρα ήταν η εκ μέρους του διατύπωση του αιτήματος να αντικατασταθεί ο διευθυντής της εφημερίδας «Τα Νέα» από στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ που είχε χρηματίσει επί δεκαετίες υψηλόβαθμο στέλεχος του ΔΟΛ. Η απαίτηση αυτή του κ. Τσίπρα απερρίφθη κατηγορηματικά.

Έτσι οι σχέσεις ΔΟΛ – ΣΥΡΙΖΑ έφθασαν στο σημείο να δηλώσει ο κ. Τσίπρας, προεξοφλώντας αποφάσεις της Δικαιοσύνης, ότι ο πρόεδρος του ΔΟΛ θα καλείται από τον εισαγγελέα. Αλλά η επιθυμία του κ. Τσίπρα να διορίζει… διευθυντές εφημερίδων είναι μια άλλη ιστορία…