Την μεγάλη ανατροπή έκανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης που από το βράδυ της Κυριακής είναι ο νέος αρχηγός της ΝΔ. Ενώ τα πρώτα αποτελέσματα έδειχναν ελαφρύ προβάδισμα Ευάγγελου Μεϊμαράκη, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε πολύ γρήγορα την ανατροπή και στη συνέχεια διεύρυνε το προβάδισμά του. 

Ads

Στο επιτελείο του Κυριάκου Μητσοτάκη ξέσπασαν από νωρίς πανηγυρισμοί, ενώ ο ίδιος περίμενε το τηλεφώνημα Μεϊμαράκη πριν προβεί σε δηλώσεις. Είχε πάντως ήδη επισκεφτεί τον πατέρα του Κωνσταντίνο Μητσοτάκη. Σε μια πρώτη αντίδραση κι ενώ ακόμη η νίκη του διαφαινόταν σχολίασε στο Βήμα: «Απόψε ηττήθηκε ο λαϊκισμός. Από αύριο έχουμε πάρα πολλή δουλειά».

Ο «χαμένος» της αναμέτρησης Βαγγέλης Μεϊμαράκης, τον συνεχάρη τελικά τηλεφωνικά και στη συνέχεια ο Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε από το εκλογικό του κέντρο.

Διαβάστε επίσης:
Η πρώτη δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη

Ads

Μια δήλωση με ενωτικό πρόσημο ήταν η πρώτη του Κυριάκου Μητσοτάκη μετά την εκλογή του στην προεδρία της  ΝΔ. «Οι ψηφοφόροι έδωσαν μια ξεκάθαρη εντολή να προχωρήσει η ΝΔ σε ανανέωση, όντας παράλληλα ενωμένη. Μαζί προχωράμε και αφήνουμε πίσω όσα μας χωρίζουν» είπε χαρακτηριστικά.

Περίπου στις 23:00 το βράδυ, ο πρόεδρος της ΚΕΦΕ, Γιάννης Τραγάκης, ανακοίνωσε τα επίσημα αποτελέσματα. Λίγο μετά τα μεσάνυχτα, στο 70% της ενσωμάτωσης ο Κυριάκος Μητσοτάκης προηγείτο με 51% έναντι 49% που λαμβάνει ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης.

Ο Γιάννης Τραγάκης ανακοινώνει τα αποτελέσματα

Πάντως η διαφορά αυτή αναμένεται να διευρυνθεί καθώς, σύμφωνα με τον Γιάννη Τραγάκη έχει ενσωματωθεί μόλις το 50% της Αττικής. Τα τελικά αποτελέσματα θα ανακοινωθούν σήμερα Δευτέρα.