Πρωταγωνίστρια ενός ακόμη σόου εντός κοινοβουλίου έγινε η νεοναζιστική Χρυσή Αυγή. Βουλευτές της εξαπέλυσαν ύβρεις και απειλές εναντίον βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΚΕ και της προεδρεύουσας Χαράς Καφαντάρη, εξαιτίας της άρνησης της τελευταίας να επιτρέψει την παρουσία εθνικιστικών συνδικαλιστικών φορέων στην Ολομέλεια κατά τη συζήτηση του αναπτυξιακού νόμου στις Ειδικές Επιτροπές.

Ads

Η Χρυσή Αυγή ζητούσε την παρουσία φορέων, όπως η Ένωση Εθνικιστών Δικηγόρων και οι Γιατροί του Ελληνισμού, η προεδρεύουσα Χαρά Καφαντάρη απέρριψε όμως το αίτημα σημειώνοντας ότι ήταν ήδη μεγάλη η λίστα των φορέων και επίσης δεν εκπροσωπούσαν μεγάλο μέρος ενός κλάδου.

[jwplayer | file=https://www.youtube.com/watch?v=9sx3T7T0HhE]

Οι χρυσαυγίτες Γιάννης Λαγός, Ηλίας Παναγιώταρος και Βαγγέλης Καρακώστας σηκώθηκαν τότε από τα έδρανα τους εξαπολύοντας ύβρεις και φωνάζοντας «Δεν θα μας πείτε εμείς ποιους θα καλέσουμε».

Ads

Η Χαρά Καφαντάρη είπε τότε ότι θα θέσει σε ψηφοφορία την πρόταση, σημειώνοντας ότι «οι φορείς δεν είναι απόφαση του προέδρου αλλά συναπόφαση των πολιτικών δυνάμεων».

«Γιατί εμείς τι είμαστε; Στο πηγάδι κατουρήσαμε;» αντέδρασε ο Ηλίας Παναγιώταρος, ενώ η προεδρεύουσα είπε ότι θα διαγραφούν από τα πρακτικά οι ύβρεις και ότι την απόφαση παίρνει η πλειοψηφία.

«Θα κάνει ό,τι γουστάρει η πλειοψηφία;» αντέδρασε ο Γιάννης Λαγός, με τους όλους βουλευτές της Χρυσής Αυγής να έχουν σηκωθεί όρθιοι και να φωνάζουν.

Ο Ηλ. Παναγιώταρος ούρλιαζε όρθιος και έλεγε «είναι ντροπή αυτά που κάνετε» και ο Γ. Λαγός φώναζε «δεν σας συμφέρει ο Κανονισμός, τώρα τον διαβάζετε, έχετε ξεφτιλιστεί, διασύρεστε». «Λέτε ψέματα, λέτε ψέματα» έλεγε ο Γ. Λαγός με τον Ηλ. Παναγιώταρο να μιλά για «κόμπλεξ».

Στη διαμάχη παρενέβη ο βουλευτής του ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλος, με αποτέλεσμα να υπάρξει νέα αναταραχή. «Είστε δημοκρατικοί φασίστες» είπε ο Γ. Λαγός και έκανε λογο για «δημοκρατική δικτατορία».

Από τα έδρανα της πλειοψηφίας ακούστηκε ένα «κάτσε κάτω ρε», με αποτέλεσμα να αρχίσουν τις βρισιές ο Γ. Λαγός και ο Β. Καρακώστας. «Βούλωσέ το ρε καραγκιόζη. Βλακάκο. Επειδή μου το είπες εσύ θα κάτσω κάτω;», είπε ο Γ. Λαγός, ενώ ο Β. Καρακώστας προέβη σε νέες ύβρεις.

Στις ύβρεις αντέδρασε έντονα ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Μπάρκας, που όρθιος φώναζε προς τη Χρυσή Αυγή, δεχόμενος επίσης πυρά.