Λίγες ώρες μετά τις δηλώσεις του για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, για τον οποίο είπε πως δεν έχει γνώσεις διεθνούς δικαίου, ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου προχώρησε σε νέες πρωτοφανείς δηλώσεις, αυτή τη φορά κατά του υπουργού Άμυνας Πάνου Καμμένου.

Ads

Σημειώνεται πως το τουρκικό καθεστώς έχει εντείνει το τελευταίο διάστημα τις προκλήσεις, ενώ βαδίζει προς το δημοψήφισμα για την ενίσχυση των εξουσιών του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Ο Τούρκος πρόεδρος και άλλοι αξιωματούχοι της τουρκικής κυβέρνησης έχουν εξαπολύσει επιθέσεις και κατά της Γερμανίας και κατά της ΕΕ.

Σύμφωνα λοιπόν με την εφημερίδα Hurriyet, ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου, μιλώντας στους διευθυντές των φιλοκυβερνητικών εφημερίδων, δήλωσε πως ο Πάνος Καμμένος δυναμιτίζει την κατάσταση στο Αιγαίο με «απερίσκεπτες δηλώσεις» ενώ παράλληλα φέρεται να ισχυρίστηκε πως παρενέβη ο Αλέξης Τσίπρας για να τον «συγκρατήσει».

Άλλη εφημερίδα, η Μiligazete, όργανο του ακραίου ισλαμιστικού κόμματος, αναφέρει πως ο Τσαβούσογλου χαρακτήρισε τον Πάνο Καμμένο «ρατσιστή» και «κακομαθημένο παιδί». «Υπάρχει ένας ρατσιστής και κακομαθημένο παιδί εκεί. Η Ευρώπη έγινε αιχμάλωτη των ρατσιστών. Σε όλη την ήπειρο υπάρχουν ίδιες περιπτώσεις» φέρεται να είπε.

Ads