Ένταση για μια ακόμη φορά με πρωταγωνιστή τον βουλευτή της ΝΔ Άδωνι Γεωργιάδη προκλήθηκε στην επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής που συζητά για την πράξη νομοθετικού περιεχομένου σχετικά με τη μεταφορά των ταμειακών διαθέσιμων των ΟΤΑ και των γενικών φορέων του Δημοσίου στην Τράπεζα της Ελλάδας. 

Ads

Ο Άδωνις Γεωργιάδης ξεκίνησε με την κατάθεση μιας ερωτήσεις με το αν είναι ασφαλές να τοποθετηθούν τα χρήματα σε εβδομαδιαία ρέπος όταν κυβερνητικά στελέχη μιλούν για δημοψήφισμα και ρήξη. Στο σχόλιο του  κ. Καμμένου πως κινδυνολογεί και την παρέμβαση του υπουργού Εσωτερικών Νίκου Βούτση, ο Άδωνις Γεωργιάδης άρχισε να φωνάζει.

Μετά από παρατήρηση του προέδρου της Επιτροπής Βαγγέλη Διαμαντόπουλου και την έκκληση προς τους παρόντες να μην παρασύρονται σε αυτή τη διαδικασία, ο Άδωνις Γεωργιάδης, συνεχίζοντας να φωνάζει του είπε: «Τι θα κάνετε θα μου πετάξετε μολότοφ;».

«Δεν είναι εδώ η δική σας παιδική χαρά. Όλοι από την ΝΔ έχουν κρατήσει στάση και ήθος που βοηθά την διαδικασία. Από εκεί και πέρα με την είσοδό σας δημιουργείτε κλίμα», του απάντησε ο Β. Διαμαντόπουλος, ο οποίος υπενθύμισε πως χτες ο Άδωνις Γεωργιάδης τον αποκάλεσε τρομοκράτη και του ζήτησε να ανακαλέσει.

«Εσείς είπατε ότι εδώ είναι η παιδική μου χαρά και άρα είναι λίγο αντιφατικό να μου ζητάτε να ανακαλέσω. Οι απόψεις σας υπέρ του αντιεξουσιαστικού χώρου και των τρομοκρατών είναι γνωστές. Τι να ανακαλέσω; Πριν από 5 ημέρες κατηγορούσε τον Πανούση που μπήκε στην πρυτανεία», συνέχισε ο Άδωνις Γεωργιάδης. «Εκτοξεύετε φράσεις που δεν τιμούν εσάς και το κοινοβούλιο. Αυτό το παιχνίδι παίζετε», απάντησε ο Β. Διαμαντόπουλος.

Ads