Ένα νέο πρόσωπο, το οποίο μπορεί να δώσει απαντήσεις στους λόγους που οδήγησαν τον 20χρονο σπουδαστή της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων Βαγγέλη Γιακουμάκη στην αυτοκτονία αναζητούν οι Αρχές.

Ads

Όπως σημειώνεται στις μαρτυρίες που έχουν στα χέρια τους οι Αρχές, πρόκειται για συμφοιτητή του από τη Βόρεια Ελλάδα που εκτός από την ομάδα των Κρητικών, προχωρούσε σε «καψώνια» σε βάρος του άτυχου σπουδαστή και μέχρι στιγμής δεν είχε γίνει γνωστή η εμπλοκή του.

Την ίδια ώρα ο δικηγόρος της οικογένειας του Βαγγέλη Γιακουμάκη, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο ο 20χρονος να μην έβαλε μόνος του τέλος στη ζωή του, αλλά να έπεσε θύμα εγκληματικής ενέργειας. «Η ιατροδικαστική έκθεση μιλάει για φαινόμενη αυτοχειρία τουτέστιν για κάτι το οποίο δεν είναι απολύτως βέβαιο. Ενόψει του ότι λείπει ένα μεγάλο τμήμα του σώματος του μακαρίτη του Βαγγέλη, εμποδίζει τον ιατροδικαστή να καταλήξει σε ασφαλή συμπεράσματα», ανέφερε ο κ. Μπούκας.

Νωρίτερα, ο ιατροδικαστής, Θόδωρος Βουγιουκλάκης που διενήργησε τη νεκροψία – νεκροτομή στη σορό του σπουδαστή δήλωσε πως στο ενδεχόμενο της αυτοχειρίας του Βαγγέλη Γιακουμάκη προσανατολίζουν τα υπάρχοντα στοιχεία, επιβεβαιώνοντας την αρχική εκτίμηση ότι πρόκειται για αυτοκτονία. 

Ads

Από τη σορό του σπουδαστή έλειπε το 15-20% του σώματος σημείωσε ο καθηγητής μιλώντας στο Αθηναϊκό Πρακτορείο. «Από την πρώτη στιγμή οι αρμόδιοι, οι διωκτικές Αρχές, οι συγγενείς του 20χρονου σπουδαστή και οι εμπλεκόμενοι στην υπόθεση, είχαν ενημερωθεί για την κατάσταση του σώματος κατά τη στιγμή της ανεύρεσής του, γεγονός που δεν θα επέτρεπε την εξαγωγή και την τεκμηρίωση ενός ασφαλούς συμπεράσματος», είπε.

Πρόσθεσε επίσης ότι οι εγκληματολογικές εξετάσεις δεν προσέφεραν ουσιαστική βοήθεια, λόγω των περιβαλλοντικών και κλιματολογικών συνθηκών. Ο ιατροδικαστής, διαπίστωσε τον χρόνο θανάτου, το προθανάτιο τραύμα και ότι «τουλάχιστον από τα υπάρχοντα δεδομένα δεν υπήρχαν άλλες προθανάτιες κακώσεις στο σώμα».