Ένα νέο περιστατικό αστυνομικής αυθαιρεσίας και βίας συνέβη χτες το μεσημέρι στα Σεπόλια.

Ads

Σύμφωνα με την καταγγελία που δημοσίευσε αρχικά το Popaganda και συνοδεύεται από οπτικοακουστικό υλικό αλλά και τα όσα είπε αυτόπτης μάρτυρας που επικοινώνησε με το Alerta, το περιστατικό έλαβε χώρα στα Σεπόλια το μεσημέρι της Κυριακής και αφορά αναίτια βία σε βάρος δύο 24χρονων που κατέληξαν στο νοσοκομείο με σοβαρά τραύματα.

Πιο συγκεκριμένα, την Κυριακή 24/5, περίπου στις 14:00 στη συμβολή των οδών Κρέοντος και Αντιγόνης ο 24χρονος Α.Σ. συναντήθηκε με τον πατέρα του για να του δώσει το μηχανάκι του. Σε κοντινή απόσταση, στον απέναντι φούρνο βρισκόταν ένας φίλος του, ο Β.Γ. Ο 24χρονος με τον πατέρα του συναντήθηκε με τέσσερις άνδρες της ομάδας ΔΙ.ΑΣ.

Όπως ισχυρίζεται, τους κοίταξε κι αυτοί του απευθύνθηκαν λέγοντάς του “Τι κοιτάς;”. Ο Α.Σ. ρώτησε αν υπάρχει πρόβλημα για να λάβει την απάντηση “Έλα εδώ να μου το πεις”. Στη συνέχεια οι αστυνομικοί άρχισαν να ξυλοκοπούν τον 24χρονο και να του φορούν χειροπέδες ενώ ο Β.Γ. βγήκε τρέχοντας από τον φούρνο καλώντας τους να σταματήσουν. Τότε οι αστυνομικοί επιτέθηκαν και σε αυτόν με τα γκλομπ ανοίγοντάς του το κεφάλι. Αμφότεροι, οδηγήθηκαν στο τμήμα όπου για τουλάχιστον 2.5 ώρες δεν τους παρασχέθηκε καμία ιατρική βοήθεια.

Ads

Το βίντεο που ακολουθεί είναι λίγο πριν τη διακομιδή του Β.Γ. σε νοσοκομείο όπου του έγιναν 10 ράμματα. Από τις πληροφορίες που υπάρχουν μέχρι τώρα δεν τους έχει εξετάσει ιατροδικαστής ενώ δεν είναι γνωστό αν οι προσαγωγές έχουν μετατραπεί σε συλλήψεις.

image