«Δεν με απασχολεί καθόλου το σενάριο της οικουμενικής κυβέρνησης» διαμήνυσε εν νέου ο υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ, Βαγγέλης Μεϊμαράκης κατά τη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στη Θεσσαλονίκη.

Ads

Το ενδεχόμενο συγκρότησης οικουμενικής κυβέρνησης απέκλεισε για ακόμη μία φορά, ο κ. Μεϊμαράκης, σημειώνοντας ότι εάν ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ απωλέσουν τη δεδηλωμένη, τότε θα προσφύγουμε στον ελληνικό λαό.

«Αν δεν τα καταφέρει ο Τσίπρας οφείλει να παραιτηθεί και να ακολουθηθούν οι διαδικασίες που προβλέπει το Σύνταγμα» είπε μεταξύ άλλων.

«Η Ν.Δ. είναι έτοιμη να κυβερνήσει, όπως ήταν και τον Σεπτέμβριο» σημείωσε και πρόσθεσε ότι «δεν χρειαζόμαστε χρόνο προετοιμασίας».

Ads

Σχετικά με το ασφαλιστικό, υπογράμμισε ότι «η Ν.Δ. δεν μπορεί να ψηφίσει κάτι, το οποίο δεν μπορεί να λύσει το υπάρχον πρόβλημα» και κατέστησε σαφές ότι τα μέτρα που προωθεί η κυβέρνηση δεν εκφράζουν το κόμμα. «Δεν τα πιστεύουμε» έσπευσε να διευκρινίσει.

Πάντως, διαβεβαίωσε ότι «θα δούμε αναλυτικά τις προτάσεις της κυβέρνησης και είναι σίγουρο ότι θα καταθέσουμε βελτιωτικές προτάσεις».

Ερωτηθείς για την εσωκομματική διαδικασία, ο κ. Μεϊμαράκης ανέφερε ότι «δεν υπάρχουν στρατόπεδα στη Ν.Δ.» και ξεκαθάρισε ότι «μόλις υπάρξει ανανέωση, θα εξαλειφθούν – ή έστω θα συρρικνωθούν – όλα αυτά».
Καταλήγοντας, έκανε ειδική μνεία στην αναγκαιότητα η ανανέωση να συνοδευτεί με αξιοκρατία, «καθώς σε διαφορετική περίπτωση θα έχουμε ευνοιοκρατία».