Ενα ακόμη «όχι» στην πρόταση της κυβέρνησης για τον εκλογικό νόμο λέει η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά με γραπτή της δήλωση, απομακρύνοντας ακόμη περισσότερο τις πιθανότητες ψήφισης της απλής αναλογικής από 200 βουλευτές.

Ads

Στη δήλωσή της η Φώφη Γεννηματά τονίζει ότι το ΠΑΣΟΚ δεν θα ψηφίσει αποσπασματικές αποσπασματικές ρυθμίσεις για τον εκλογικό νόμο, επιτίθεται στον ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ και καλεί την κυβέρνηση να συζητήσει την πρόταση 5 σημείων που έχει καταθέσει το κόμμα της.

«Συνεχίζουν και στο θέμα του εκλογικού νόμου το δικομματικό τους παιχνίδι», αναφέρει στη δήλωσή της προσθέτοντας: «Κόντρα στην απαίτηση του λαού για εθνική συνεννόηση. Ξεκαθαρίζουμε για μία ακόμα φορά. Οι τυχοδιωκτικές επιλογές και οι εκβιασμοί του κ. Τσίπρα δεν περνούν.

Ο δε κ. Μητσοτάκης θα μας βρει απέναντί του σε κάθε προσπάθεια επαναφοράς του ληστρικού bonus των 50 εδρών. Εμείς επαναλαμβάνουμε την πρόκληση-πρόσκληση για πάγωμα της διαδικασίας ψήφισης του νόμου και διάλογο με βάση την ολοκληρωμένη πρόταση που ήδη διατυπώσαμε». «Σε κάθε περίπτωση, αποσπασματικές ρυθμίσεις δεν πρόκειται να ψηφίσουμε από όπου κι αν προέρχονται. Τα διλήμματα είναι υπαρκτά, αλλά αφορούν Τσίπρα και Μητσοτάκη. Τα παιχνίδια τέλος», καταλήγει η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Ads

ΣΥΡΙΖΑ: Η Γεννηματά επιλέγει το «κρυφτό»

Το κρυφτό επιλέγει η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και του ΠΑΣΟΚ, τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή την πρόταση της Φώφης Γεννηματά για «πάγωμα» της διαδικασίας ψήφισης του εκλογικού νόμου, ενώ θέτει το ερώτημα, αν “θα συνταχθεί στο πλευρό των συντηρητικών δυνάμεων και του κ. Μητσοτάκη ή θα στηρίξει το πάγιο αίτημα των προοδευτικών δυνάμεων για απλή αναλογική”;

Ειδικότερα, σε σχόλιο που εξέδωσε για τις δηλώσεις της Φώφης Γεννηματά σχετικά με τον εκλογικό νόμο, το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει: “Μετά τη στροφή 180 μοιρών στο θέμα του εκλογικού νόμου και την απόρριψη της πρότασης για απλή αναλογική, η κ. Γεννηματά προτείνει τώρα το πάγωμα της διαδικασίας ψήφισης του νόμου. Σε ένα τόσο κρίσιμο θέμα, η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και του ΠΑΣΟΚ επιλέγει το κρυφτό. Το ερώτημα, όμως, είναι απλό: θα συνταχτεί στο πλευρό των συντηρητικών δυνάμεων και του κ. Μητσοτάκη ή θα στηρίξει το πάγιο αίτημα των προοδευτικών δυνάμεων για απλή αναλογική;”