Απορρίφθηκε από το Πειθαρχικό Συμβούλιο των Φυλακών Κορυδαλλού το αίτημα του απεργού πείνας και δίψας, Βασίλη Δημάκη, για χορήγηση αναρρωτικής ή έκτακτης άδειας, μέχρι την επανεξέταση του αιτήματος για τις εκπαιδευτικές άδειες που αναμένεται τη Δευτέρα.

Ads

Ο Βασίλης Δημάκης διανύει ήδη τον ένα μήνα απεργίας πείνας και τη μία εβδομάδα απεργίας δίψας, ενώ σύμφωνα με τις δηλώσεις του αναμένεται να συνεχίσει τον αγώνα του, όσο και αν βρίσκεται σε οριακή κατάσταση.

Έξω από τις φυλακές βρέθηκαν το πρωί της Παρασκευής φοιτητές και μέλη πολιτικών οργανώσεων της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς.

Ψηφίσματα αλληλεγγύης έχουν εκδώσει ακαδημαϊκοί, φοιτητικοί σύλλογοι, πολιτικές οργανώσεις, σωματεία και φορείς, καταγγέλλοντας τη στάση του υπουργείου Δικαιοσύνης.

Ads

Σχετική ανακοίνωση εξέδωσε και το τμήμα Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ ενώ πρωτοβουλίες, θεσμικές και πολιτικές, για να μην απειληθεί η ζωή και η σωματική ακεραιότητα του Βασίλη Δημάκη, ζητούν 22 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, με ερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή και απευθύνουν στον υπουργό Δικαιοσύνης, Σταύρο Κοντονή.

Παράλληλα, σήμερα, γιατροί μέλη του ΔΣ της ΕΙΝΑΠ, επισκεφθήκανε στο Νοσοκομείο Κρατουμένων τον απεργό πείνας Βασίλη Δημάκη. Του μεταφέρανε την αλληλεγγύη τους και την αμέριστη υποστήριξή τους όσον αφορά την ικανοποίηση του αιτήματός του να παρακολουθήσει σπουδές στην Πανεπιστημιακή Σχολή που πέτυχε.

Το δελτίο τύπου που εξέδωσε η ΕΙΝΑΠ αναφέρει μεταξύ άλλων: «Επισημαίνουμε προς κάθε κατεύθυνση ότι η φυσική κατάσταση του κ. Δημάκη είναι τραγική. Έχει χάσει περίπου το 20% του σωματικού του βάρους, ενώ δεν έχει πιεί νερό για πάνω από πέντε ημέρες. Δεδομένου ότι μας δήλωσε ότι, σε περίπτωση που δεν ικανοποιηθεί το αίτημά του, είναι αποφασισμένος να συνεχίσει την απεργία πείνας και δίψας έως θανάτου, δεδομένου ότι ήδη υπάρχει σοβαρός κίνδυνος για αιφνίδιο θάνατο ή βλάβη ζωτικών οργάνων (κυρίως νεφρών), καλούμε τους αρμόδιους παράγοντες (Υπουργείο Δικαιοσύνης, Δικαστική εξουσία), να λάβουν σοβαρά υπ’ όψιν τους ότι θα χρεωθούν την ευθύνη για οτιδήποτε συμβεί στον κρατούμενο απεργό πείνας και δίψας».