Την έντονη αντίδραση του υπουργού Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Νίκου Δένδια προκάλεσε δημοσίευμα της «Real News»,  σύμφωνα με το οποίο ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας, στην πρόσφατη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, φέρεται να είπε πως οι μυστικές υπηρεσίες (δηλαδή η EYΠ) παρακολουθούν το τηλέφωνό του καθώς και εκείνων βουλευτών του κόμματος. Ο κ. Δένδιας τον κάλεσε να διαψεύσει ότι διατύπωσε έναν τέτοιο ισχυρισμό ή να καταθέσει μηνυτήρια αναφορά, διότι διαφορετικά θα ειναι υπόλογος απέναντι στην Πολιτεία. Από την πλευρά τους κύκλοι του ΣΥΡΙΖΑ, μιλώντας στο Tvxs.gr, υποστηρίζουν ότι το δημοσίευμα δεν απηχεί το κλίμα μέσα στο οποίο έγινε η σχετική συζήτηση στην Κ.Ο του κόμματος.

Ads

Σύμφωνα με πληροφορίες του Tvxs που προέρχονται από βουλευτές που πήραν μέρος στην συνεδρίαση,το θέμα των υποκλοπών έθιξε σε παρέμβαση της η βουλευτής Ζωή Κωνσταντοπούλου, με άλλους βουλευτές να υποστηρίζουν ότι, σε αυτή την περίπτωση, θα πρέπει να γίνουν παραστάσεις στις αρμόδιες αρχές της πολιτείας.

Ο Αλέξης Τσίπρας, που στο δημοσίευμα της εφημερίδας παρουσιάζεται να ανακινεί ο ίδιος το θέμα, έδειξε απλώς να συμμερίζεται τις ανησυχίες των βουλευτών. 

Το σχετικό δημοσίευμα παρουσίαζε τον πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ να αναφέρει κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Κ.Ο του κόμματος, την ώρα που είχε τεθεί επί τάπητος το θέμα της Χρυσής Αυγής: «Να ξέρετε ότι τα τηλέφωνά μας παρακολουθούνται. Τόσο το δικό μου, όσο και των βουλευτών μας».

Ads

Άμεση αντίδραση Δένδια

«Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλέξης Τσίπρας, φέρεται σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Real News να έχει καταγγείλει –και μάλιστα κατά τη συνεδρίαση ανώτατων κομματικών οργάνων– ότι τα τηλέφωνα του κόμματός του και του ιδίου παρακολουθούνται!», αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο υπουργός Δημόσιας Τάξης.

«Ζητάμε από τον κ. Τσίπρα να διαψεύσει άμεσα ότι διατύπωσε τον εξωφρενικό για ευνομούμενο Κράτος ισχυρισμό ή να καταθέσει μηνυτήρια αναφορά», τονίζει ο κ. Δένδιας.

«Σε διαφορετική περίπτωση παραμένει υπόλογος απέναντι στην Πολιτεία και τα συντεταγμένα όργανα του Κράτους, τα οποία εκ προθέσεως συκοφαντεί», καταλήγει με έντονο ύφος η ανακοίνωση του κ. Δένδια.