Ένα ακόμη κρίσιμο ζήτημα διασποράς φαίνεται ότι πρέπει να διαχειριστούν οι αρμόδιοι στην περιοχή της Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας, που αντιμετωπίζει ήδη μεγάλη έξαρση.

Ads

Μια 60χρονη από το Παλαιοχώρι Ημαθίας έχει μολυνθεί με τον ιό και νοσηλεύεται διασωληνωμένη στο Νοσοκομείο Παπανικολάου της Θεσσαλονίκης.

Η άτυχη γυναίκα, που πάσχει από υποκείμενα νοσήματα, φέρεται να εργάζεται σε κονσερβοποιία της Ημαθίας. Αυτό δημιουργεί επιπρόσθετους κινδύνους για νέα εστία διασποράς μετά τη συρροή κρουσμάτων που καταγράφηκε στο εργοστάσιο των Γιαννιτσών Πέλλας. Ήδη οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο ΕΟΔΥ ιχνηλατεί τις επαφές της 60χρονης στο οικογενειακό και εργασιακό περιβάλλον.

Όπως είναι γνωστό σε τέσσερις νομούς έχουν επιβληθεί πρόσθετα περιοριστικά μέτρα, εξαιτίας των δεκάδων κρουσμάτων στο εργοστάσιο της Πέλλας. Τέλος, δεν λείπουν και στην περίπτωση αυτή οι καταγγελίες ότι τα κρούσματα στο εργοστάσιο των Γιαννιτσών είχαν εμφανιστεί αρκετές εβδομάδες νωρίτερα αλλά υπήρξε συγκάλυψη, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί εστία υπερ-διασποράς.

Ads